Nieuwe buitenplaats verwelkomt gasten

Voor de initiatiefnemers van de eerste editie Natuurlijk LandStad was het afgelopen zondag even spannend. Buitenplaats Molenwei nabij de Drie Molens, was het decor voor een kleurrijke ontmoetingsplaats en creatief atelier in de buitenlucht.
Na weken van voorbereiding, ideeën uitwerken, mensen contacten, flyers maken, logo’s ontwerpen, vormgeving ontwikkelen, was het dan eindelijk zover. De 26e mei, laatste dag in het weekend van het Fete de la Nature, werd omgedoopt tot festival Natuurlijk Landstad! DE plek voor stadse mensen om op adem te komen en op fietsafstand te voelen en te beleven wat GROEN nu eigenlijk voor effect heeft ons welbevinden.

De artistieke community (MIAW) uit Den Haag heeft met bezoekers de authentieke locatie in het weidse groen als zeer inspirerend en ontspannen ervaren. Deze plek smaakt inderdaad naar meer, vooral voor natuur- en duurzaamheidsprogramma’s’, laat Cis Deyl van het Haagse RepairKid weten. Met de focus vanuit Den Haag bijna geheel op het Westland en de bollenregio, zou je bijna vergeten dat er ook nog een andere kant is, waar je nog heel mooi van de vrije agrarische omgeving kunt genieten. Bij Buitenplaats Molenwei aan de Stompwijkseweg is daar nu volop de gelegenheid voor. Het festival was dan ook de aftrap voor meer vernieuwing. De agrarische buitenplaats waande zich afgelopen zondag even in hippiesferen; soep op houtvuur, knutseltafels, kunstwerken, graffiti, poppenkast, muziek, dans, ponyritjes en paardenshow. ‘Voor buren en inwoners uit het buitengebied was het vast even wennen op ons erf zondag’, grinnikt Landlady Victoria.
Het festival betekent het begin van veel nieuwe, leuke samenwerkingsmogelijkheden. Hou het in de gaten.

Liefhebbers die mee willen bouwen aan Buitenplaats Molenwei (maakplaats, atelier, ontmoetingsplek, fitwei, proeftuin???) kunnen mailen naar:
buitenplaatsmolenwei@gmail.com