Leven, met en zonder coronavirus

27 februari 2020 werd de eerste corona patiënt genoteerd. Inmiddels zijn we 2 maanden verder en wil ik jullie het verschil vertellen.

Maandag: Wasdag daar is natuurlijk geen verschil tussen, maar ik ga al jaren iedere maandag, bij Maartje en Willem warm eten. Dus nu dit weg gevallen is, ben ik van Tafeltje-Dek-Je gaan eten. En ik ben niet zo’n kookster en het was juist zo gezellig. Nu dus even niet.

Dinsdag: Komt mijn hulp mijn huis schoonmaken. Zij is nogal erg precies, dus word ik eerst naar de slaapkamer verbannen. Koffie is er ook niet meer bij.

In de middag naar het nieuwe Dorpspunt om te klaverjassen kaarten maken of rummikuppen. En de repetitie van het zangkoor. Nu dus even niet.

Woensdag: Koffie met de buurtjes 1.5.meter uit elkaar. Eens in de maand naar de volkszang in Zoetermeer. Nu dus even niet.

Donderdag: Diverse telefoontjes plegen, ik had al 2 keer een oude school vriendin af moeten zeggen. Nu dus even niet.

Vrijdag: Om half 10 naar de inloopsoos. Om te klaverjassen of te Keezen, en lekker koffie te drinken. Nu dus even niet.

Eens in de maand was er eten bij Jetty’s eet tafel. Daar kwamen steeds meer dorpsgenoten bij. We beginnen dan met een wijntje van Jetty. Nu dus even niet.

Zaterdag: Eens in de 14 dagen naar de kapper. Maar ik had (omdat ik de spelden niet meer nodig had) de spelden weg gedaan. Wie denkt nu dat we in zo’n rare periode terecht zouden komen. Maar de buurvrouw hielp mij uit de brand. Bedankt hoor buuf. Ik ben er mooi mee gered. Nu dus wel hoor.

Zondag: Naar de kerk, daarna koffie in de pastorie. Nu dus even niet.  

Verder breng ik de dagen door met lezen puzzelen enz.

Ik wens jullie allen een goede gezondheid en hoop op een spoedig weerzien.

Ria van Dijk

(uit het boekje (mijn) leven met corona, dat in het begin van de coronatijd, – vorig jaar dus – door en voor de leden van Ouderen Soos Stompwijk is gemaakt)