Nieuws uit onze gemeente

Jules Bijl waarnemend burgemeester

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 september 2021 Jules Bijl tot waarnemend burgemeester van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Bijl is 63 jaar en woont in Vlaardingen, waar hij sinds september 2020 wethouder is.

Aan Klaas Tigelaar wordt per 1 september 2021 eervol ontslag verleend als burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Dit in verband met zijn overstap naar een nieuwe functie als Voorzitter College van Bestuur bij de Laurentius Stichting in Delft. Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de nieuwe waarnemer heeft de commissaris Jules Bijl voorgesteld als waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om Jules Bijl als waarnemend burgemeester te benoemen.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar start de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester. Naar verwachting treedt de nieuwe kroonbenoemde burgemeester eind volgend jaar aan. Jules Bijl blijft tot aan de installatie van de nieuwe burgemeester. Jules Bijl heeft ruime bestuurlijke ervaring. Voor zijn wethouderschap in de gemeente Vlaardingen was hij onder meer 4 jaar ambassadeur in Trinidad en Tobago. Van 2010 tot 2015 was hij directeur kabinet bij de gouverneur van Curaçao. Ook heeft hij 5 jaar ervaring als burgemeester in Eemnes en was hij waarnemend burgemeester in Montfoort. Eerder was hij gemeentesecretaris in Boskoop en Stadskanaal.

Acties om verkeersdrukte rondom Mall te beperken

De gemeente Leidschendam-Voorburg, Rijkswaterstaat (RWS) en Westfield Mall of the Netherlands werken intensief samen om de verkeersdrukte rondom de Mall te beperken. Elke zaterdag gebeurt dat in het operationeel mobiliteitscentrum (OMC), vanuit de Mall. Het OMC monitort de doorstroming van het verkeer rondom de Mall en beschikbare parkeerplaatsen, en grijpt ‘live’ in waar nodig. Bijvoorbeeld met het aanpassen van slimme verkeerslichten of door inzet van verkeersregelaars.