Trots op Stompwijk spel

Er zijn mensen die ’s nachts slapen, Elly de Waal niet. Dan krijgt zij de meest fantastische ideeën die ze ook nog ten uitvoer brengt. Dat ze creatief is, dat weten we. Denk aan de versierde fietsen en de workshops met de vogelhuisjes. Elly is via de gemeente verbonden aan de naschoolse activiteiten in het kader van de Brede School. Dan gaat ze kleine projecten aan, zoals het maken van winterhuisjes en nu heeft ze in 7 lessen van 1 uur het “Trots op Stompwijk Spel“ gemaakt. Een soort ganzenbord speciaal gericht op Stompwijk en iets daarbuiten zoals een bezoek aan boerderij ’t Geertje.

En ze zijn natuurlijk trots op het eindresultaat en juf Elly op hun creativiteit. Het was hard werken na een lange schooldag. Er is geverfd, geplakt, getekend, geboetseerd en gelachen. En ze mochten hun eigen pionnetjes maken om het parcours af te leggen, waarbij de poppetjes broertjes, zusjes en ouders vertegenwoordigen.

Er zijn vakjes met:

– ‘t Geertje, hier mag je dubbel gooien om er zo snel mogelijk te zijn.

– Er is hondenpoep gekleid, daar moet je met je neus dicht gooien en een paar stappen terug.

– Er is een bijenkorf gemaakt waar de bijen (ook zelf gemaakt) ontsnapt zijn, hier moet je 2 rondjes rond de tafel rennen om ze te vangen en een beurt overslaan.

– Er ligt een balletje, daar zoveel mogelijk sporten noemen met een bal.

– Er is een vissertje gekleid in een bootje, hier moet je het liedje: ‘schipper mag ik over varen, ja of nee’ zingen en een cent je opgooien. Bij ja, dan door naar 11 en bij nee, beurt overslaan.

– Carrousel met paardjes (kermis) en dege ne die als eerst aankomt mag het snoep uitdelen, wel er eerst indoen.

Een nieuw spel met mooie herkenbare stops en educatief verantwoord!

Ik zag op Facebook al foto’s waarbij het hele gezin het aan het spelen is. Met bijgaande tekst van Anouschka van Scheijndel-Stade:

‘Met een naschoolse activiteit heeft Lindsey een eigen spel gemaakt. Vanavond hebben we hem voor het eerst gespeeld en eerlijk.. ik vind het geweldig!! Niet alleen dat ze het zelf gemaakt heeft, maar er zitten ook leuke opdrachtjes bij. En oh ja! Ze heeft een poppetje voor iedereen in het gezin gemaakt, hoe leuk is dat?!

Petra Oliehoek- van Es

Aanmelden van leerlingen voor de Maerten van den Veldeschool

De organisatie voor het nieuwe schooljaar is in volle gang. Dit betekent ook dat we willen weten hoeveel kinderen we per jaargroep volgend schooljaar op onze school hebben. Op basis van deze gegevens kunnen we de groepen samenstellen. Dus heeft u een kind dat nog niet bij ons op school zit, dan willen we u vragen om tijdig in te schrijven. In ieder geval voordat uw kind 3 jaar wordt. Voor de zomer worden ook de huizen opgeleverd in het plan ‘Wonen in de Westeinder’. Bent u zelf bewoner van één van deze huizen, meldt dan uw kinderen zeer spoedig aan.

Kent u iemand die hier gaat wonen, geef hen dan graag door dat ze contact met ons opnemen. 

Alvast bedankt voor de mogelijke interesse in onze school en nieuwe ouders en leerlingen zijn natuurlijk van harte welkom om eerst een kijkje te komen nemen en kennis te maken. 

Met vriendelijke groet,

namens het team van de Maerten van den Veldeschool

Jolijn Vermeij, directeur

Maerten van den Veldeschool

Dr. van Noortstraat 90

2266 HA Stompwijk

Telefoon: 071 5801667

Jetty’s eettafel Oranje Boven!

Onze Koning is de 27e jarig. Jetty’s eettafel neemt daar vrijdag 26 al een voorproefje op! 

Bereid je maar voor op oranje ! En……. laten we allemaal  iets van oranje op of aan doen!

We proosten eerst met een Oranje cocktail

We worden met zijn allen steeds creatiever om de kosten te drukken. We hebben 50 grote borden gekregen van de Bles, dus we eten van nieuw, doch oud servies. Wat ontzettend fijn dat Reno Hilgersom hieraan mee wilde werken. Het zal de smaak ten goede komen.

We hebben 35 aanmeldingen die een blind date hebben met het menu, dat was immers nog niet bekend. Hieruit blijkt dat de gezelligheid boven alles gaat, zelfs boven oranje. Eens kijken wat er gebeurt wanneer we een broodje poep op het menu zetten!

Dit wordt het vrijdag:

De Oranje cocktail, daarna een lekker zalig soepje van zoete aardappel en sherry met chorizokruim.

Sticky kip met sinaasappel en mangochutney en rijst met wortel en dop erwtjes.

Als afsluiter een overheerlijke kraak verse Oranje boven Tompouce aange boden door banketbakkerij Wesseling!

Tonneke, Leo, Jeanne, Lida, Lex, Leny, Ria, Greet, Tiny, Quirina, Ger, Lien, Jacintha, Toos, Jacqueline, Ria, Jos, Corry, Gerda, Bep, Rita, Adrie, Piet, Lien, Alie, Bram, Riny, Wil, Jeanet, Nel, Riet, Anneke, Ida, Bep, Lia zijn er.

Er zijn nieuwe aanmeldingen bij, van harte welkom. Wilt u er ook bij zijn, wees dan snel, want het reservebankje staat al klaar.

Op zaterdag Koningsdag, dan bent u ook van harte welkom. Er is een aubade door de fanfare, gezang door zangroep J.O.Y. en koffie en een Tompouce en allerlei activiteiten om te doen en om te kijken.

Gera Vermaas en Petra Oliehoek- van Es van Team Jetty

Koningsdag 2024 Dorpspunt

Zaterdag 27 april is het zo ver! Koningsdag 2024!

We hebben weer een mooi programma samengesteld voor jong en oud. We beginnen de dag al vroeg want vanaf 9.00 uur staat de koffie met oranje tompouces klaar! Om 9.15 uur zal fanfare Juliana een aubade spelen en wordt de vlag op het plein gehesen. Vanaf 9.30 uur zal binnen bij de koffie, zanggroep JOY o.l.v. Carmen Olijhoek de sfeer er alvast lekker inbrengen. Buiten, aan de zijkant van het Dorpspunt, verwelkomen we de kinderen met hun versierde fietsjes. Met ouders en leden van de organisatie maken we een rondje achter de school. Ties van Rijn zal met zijn skelter en een boom box voorop gaan. Dus iedereen vanuit het dorp kan komen kijken bij de Waterviolier/Pinksterbloem.  Elk kind dat mee doet, krijgt een bon om een ijsje te scoren bij Demi van Boheemen die met haar ijskar van De Dames van Akkerlust op het plein zal staan. Tevens is er een prijs te winnen voor de mooiste fiets! Maak er dus wat leuks van!

Vanaf 10.00 uur begint de kleedjesmarkt, wij duimen al de hele week voor droog weer, maar bij regen zullen we moeten uitwijken naar binnen. Je kunt je kleedje klaarleggen maar zorg ervoor dat je snel weer in actie kunt komen, want er staat een gave goochelshow op het programma. Deze zal rond 10.15 uur-10.30 uur beginnen. Tijdens de markt kun je je laten schminken en haar extension laten plaatsen in allerlei gave kleuren. Ook springen op het springkussen of nog lekker poffertjes scoren bij de Poffertjestuin!

Rond 12.45 uur gaan we beginnen met de warming up en gaan we lekker even dansen met zijn allen op natuurlijk het Koningsspelen lied, Europapa en wat shake nummers van Shake it Off o.l.v. Eva Oliehoek. Om 13.00uur zijn we warmgedraaid voor de heuse SWINGO! Dit is een bingo maar dan met liedjes, dus goed luisteren want ze komen rap voorbij! Hierbij zijn leuke prijzen te winnen! Scoor je bingokaart bij de bar binnen of bij Angelique v Hoeijen of Marleen de Haas.

Vanaf 14.00 uur is er even een pauze en kan iedereen huiswaarts gaan. Het podium en geluid worden dan klaargemaakt en gecheckt want vanaf 15.00 uur begint het muzikale middag programma met Alfons Belt en The Spods. The Spods met hun Stompwijkse bassist mogen op deze feestelijke dag niet ontbreken! Zij zullen gave rock klassiekers spelen en natuurlijk ook een set met rock van eigen bodem. Zorg dus dat je hier bij bent!

We hopen natuurlijk op droog weer maar ook hiervoor geldt dat we anders naar binnen zullen uitwijken. Gedurende de middag hebben we El die komt bakken en zorgt voor snacks, patat en saté van Vieveen, dus naast de drankjes kan er ook lekker wat gegeten worden.

Wij hebben er allemaal veel zin in en bedanken bij voorbaat al de sponsors, Vlietwensen en vrijwilligers die allemaal mee helpen om deze dag te doen slagen!

Let the sun shine!! (en de regen wegblijven)

Groetjes!

Evenementen Commissie Dorpspunt

Buurtbus naar Stompwijk    

B&W willen samen met welzijnsorganisatie Woej een busverbinding opzetten tussen Leidschendam en Stompwijk. Daarbij wordt gehoopt op financiering door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), concesssieverlener openbaar vervoer. Het zou bij de busverbinding gaan om zogenoemd ‘maatwerkvervoer’ naar het model van buurtbus 47 die de gemeente en Woej al jaren laten rijden. Dat heeft  wethouder Jeffrey Keus de gemeenteraad bericht. Over de kans van slagen en de start van de nieuwe busverbinding zegt hij niets.

Blesruiters Kaarten

Let op kaartvrienden! Aanstaande vrijdag, is het weer gezellig klaverjassen in de kantine van de Blesruiters. We starten om 8 uur. Kom op tijd en breng vooral veel gezelligheid mee. Het is de laatste kaartavond van dit competitieseizoen. We hopen weer veel gezellige mensen te mogen verwelkomen. Er zijn natuurlijk ook weer mooie prijzen te winnen. Hierna hebben we nog een kaartavond op 24 mei. Dan wordt de kampioen bekend gemaakt. Ik moet daar namelijk nog wat ingewikkelde berekeningen op los laten.

Ik wens jullie veel klaverjasplezier, Nico Bolleboom

Administratiekantoor Van Boheemen bestaat 25 jaar!

Deze week bestaat Administratiekantoor Van Boheemen 25 jaar en daarom is het hoog tijd voor een interview met Jolanda van Boheemen.

Vertel eens, hoe is het idee ontstaan om zelf een administratiekantoor te beginnen?

Ik wilde altijd al ondernemer worden en nadat mijn dochter Sanne was geboren, wist ik het zeker. Ik ben toen nog maar één dag naar kantoor gegaan en heb daarna meteen opgezegd. Ik wilde de vrijheid hebben om mijn eigen tijd in te delen en werk te hebben dat ik kon combineren met een jong gezin. De zolderkamer van ons huis aan het Speenkruidpad in Zoeterwoude hebben we verbouwd tot kantoor. Deze werd al snel te klein, waarna we in 2002 ons huis aan de Doctor van Noortstraat in Stompwijk kochten. Het souterrain konden we mooi ombouwen tot kantoor zodat werk en privé goed gecombineerd konden worden. Na de verhuizing werd in 2003 het kantoor uitgebreid met het eerste personeelslid en ondertussen bestaat het team uit zes leden.

En dat zijn allemaal dames zie ik, zit daar soms nog een idee achter?
Nee hoor, dat is zo natuurlijk gegroeid en nu ons ‘unique selling point’ geworden dus het bevalt ons goed.

Wat motiveert jou na 25 jaar nog steeds aan dit werk?

Ik vind boekhouden gewoon heel leuk, al snappen andere mensen dat vaak niet. Het is het sociale karakter van dit werk in combinatie met werken met cijfers. Ik hou van het praatje aan de deur en ik wil graag mensen helpen hun financiën op orde te brengen, want als dit goed geregeld is dan help je mensen echt een stukje verder. Met mijn vaste klanten loop ik al vele jaren mee en zo bouw je echt een band op.

En dan is mijn vervolgvraag natuurlijk; wat is er minder leuk aan je werk?
Tja, dat het belastingstelsel continu verandert maakt het onnodig ingewikkeld. Ook dat er getreuzeld wordt bij nieuwe wetgeving zorgt voor onzekerheid waardoor je niet kunt anticiperen op nieuwe ontwikkelingen.

Heb je dromen voor de toekomst van het kantoor waar jij naar uitkijkt?
Mijn dochter Sanne werkt nu al een aantal dagen hier op kantoor en ik wil graag samen met haar verder bouwen aan een mooie toekomst. Belangrijk voor ons beiden is het persoonlijk contact want er komen nog steeds klanten bij ons langs met gewoon een schoenendoos vol bonnetjes en dat verwerken wij dan weer digitaal.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ja, ik geef graag de beurt door aan een andere Stompwijkse ondernemer die ook bijna 25 jaar in het vak zit en dat is Tom Janson. Zijn schildersbedrijf is ook een echt familiebedrijf want zijn zoon Ivan zit ook in het bedrijf. In juni hebben zij dus net als wij wat te vieren.

De tomaatjes

In een bak op het balkon

waar het tomaatje begon

genoten van gezonde aarde

groeide op in zonnewaarde

met de voeding op het balkon

met water uit de ton

voor de rode kleuren

de eksters zagen het gebeuren

gelukkig op tijd geplukt

voor verwerking met handen

uit het recept van allerhande

voor de smaak van de tomaat

gesneden op de plaat

er werd gesnoept en gegeten

ze waren dus om op te vreten

het telen was eindelijk gelukt,

een veelvoud er van geplukt

maar eindigde zoals de rest

in de recycling bak voor de test

en zo gaat de natuur zijn gang

voor een nieuwe tomatendrang

Wybo Suijten

Dorp van het dorstige hert