De Oude Gereedschappen Quiz: Stoeien met gereedschap.
Wie weet nog wat een Hiep is? Of een Wanmolen? Een Geubel? Een Vlijm? Nog maar weinig mensen! En daar gaan we wat aan doen. Onder leiding van Piet Anker wordt uw kennis van de oude gereedschappen weer opgevijzeld. Het wordt een quiz waar gestreden wordt om de ere titel: Oude Gereedschap Kenner van het Land van Wijk & Wouden. Mensen die mee willen strijden om deze eretitel kunnen zich aanmelden.
Datum: Vrijdag 3 februari a.s.
Tijd: 19.30 tot ca 21.30 uur
Plaats Akkerlust
Stompwijkseweg 55A
2266 GD Leidschendam
Tel: 070 3201947
http://www.hotelboerderij.nl/
Opgeven: Deelname kan alleen na aanmelding en vol =vol
Winy van der Geest Tel 071 580 2010
e mail wvdgeest@hotmail.com
Voor leden van de VANL Wijk & Wouden is de deelname gratis. Voor niet leden wordt een kleine bijdrage van € 3, gevraagd.
Al 2 jaar organiseert de vereniging voor Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer Wijk & Wouden een kennismakingscursus in 4 delen: elk jaargetijde één. Een kennismakingscursus is de manier om het gebied wat beter te leren kennen. Eerdere bijeenkomsten stonden in het teken van weidevogels, spookverhalen, de Hellevaart, oude streekgerechten en rattenvangen. Het Land van Wijk & Wouden heeft immers veel te bieden. Het is een karakteristiek Hollands polderlandschap dat vanaf de gouden eeuw door vele grote schilders is vastgelegd met weidse vergezichten en indrukwekkende wolken partijen. Grote musea overal in de wereld pronken met deze kunstwerken van het Hollandse landschap. De inwoners van het Land van Wijk & Wouden hebben deze kunstwerken dagelijks ‘live’ in hun achtertuin. Reden genoeg dus om daar wat meer over te willen weten. Er is dichtbij veel meer te beleven dan mensen zich realiseren.
Het Land van Wijk & Wouden is het platteland tussen de steden Leiden, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer en Leidschendam. De vereniging voor Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer Wijk & Wouden zet zich in voor dat gebied. Dat doet ze door agrarisch natuurbeheer door boeren te organiseren en te ontwikkelen, en door agrariërs en burgers samen te betrekken bij de ontwikkeling van de streek