CDA: niet bouwen in de Leidschendammerhout
Afgelopen dinsdag werd er in de commissie Openbaar Gebied gesproken over de Structuurvisie, waarin het College haar ideeën uitspreekt over de ruimtelijke ordening van onze gemeente in de toekomst. Onderdeel van die plannen is mogelijke woningbouw in de Leidschendammerhout. En daarvan zegt het CDA: niet doen. “Het CDA wil de Leidschendammerhout behouden als natuurgebied en daar past geen woningbouw bij,” aldus Hetty van Enk, gemeenteraadslid namens het CDA. De Leidschendammerhout is voor veel mensen een belangrijk natuur en recreatiegebied aan de rand van Leidschendam Voorburg. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en skeeleren. “Die groene ruimte, zo dicht bij de bebouwing moet je koesteren”, vindt Van Enk. “Stel je voor. Er is net vier jaar gewerkt aan de herinrichting van het natuurgebied. Dan moet je woningbouw hier een halt toeroepen.”
CDA: overheid voor alle burgers, van links tot rechts.
De verkiezingsuitslag van 22 november heeft laten zien dat grote groepen kiezers naar links of naar uiterst rechts uitwijken. Weg van het midden. Tegelijk hebben de kiezers waardering voor de koersvaste, solide en sociale richting van het CDA. Ook is er vertrouwen in premier Jan Peter Balkenende. Hij heeft met het CDA de afgelopen vier jaren laten zien onder uiterst moeilijke omstandigheden het land toch goed te kunnen besturen. “Daarom wil ik alle kiezers die deze week op het CDA hebben gestemd van harte bedanken voor hun steun”, aldus Peter van Ostaijen, fractievoorzitter van het CDA in Leidschendam Voorburg. Het CDA heeft een stabiele achterban, ook in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Mede daardoor heeft het CDA 41 zetels kunnen behalen. Een mooi resultaat. Opvallend is de forse groei op de uiterst linker vleugel bij de SP en uiterst rechts bij de Groep Wilders. Het CDA zal de komende tijd een belangrijke rol spelen om een werkbare coalitie te smeden waar ons land mee gediend is. Juist op dit moment is het nodig een overheid te hebben voor alle burgers. Alle groepen moeten het gevoel hebben er bij te horen; dat er aandacht voor ze is. Op landelijk maar ook op lokaal niveau. “De opkomst hier is Leidschendam Voorburg was hoog, met bijna 83% even hoog als vier jaren geleden,” weet Van Ostaijen. “Dat betekent dat politiek leeft bij de burgers. Met name de sociale agenda verdient de komende jaren aandacht. Dat klinkt uit deze verkiezingsuitslag.”
Sociale agenda centraal
“Tegen die achtergrond is het teleurstellend te moeten constateren dat er in de Raadsvergadering van 14 november jl. zoveel weerstand was bij de PvdA en vooral ook bij de VVD tegen extra steun voor het Sociale Fonds, zoals door het CDA voorgesteld,” aldus Van Ostaijen. “Juist dit Sociale Fonds, waarin gemeente en kerken samenwerken voor die mensen in de samenleving die het het moeilijkst hebben, zou breed steun moeten krijgen.” Maar ook het stimuleren van economie en werkgelegenheid vindt het CDA belangrijk. Daardoor komt er meer betaald werk en dat is sociaal. Tegelijk zorgen voor balans in de samenleving en aandacht voor alle groepen van de bevolking. “Niemand hoeft aan de kant te staan. Tegenstellingen tussen groepen moeten worden voorkomen door veel aandacht te hebben voor integratie. De veiligheid kan verder toenemen door aandacht voor normen en waarden en fatsoen. Daar gaan wij de komende jaren bij het CDA mee verder, in politiek Den Haag, maar zeker ook hier in Leidschendam Voorburg!”