Lezing door Adrie van Diemen

Lezing door Adrie van Diemen (inspanningsfysioloog) prima bezocht.

Afgelopen donderdag hield Adrie van Diemen een lezing in het dorpshuis. Dit werd bezocht door ongeveer 50 sportfanaten. Door middel van een dia werd ons een grafiek voorgeschoteld die ons inzicht gaf in welk gebied de trainingsopbouw plaats vindt. Het verhaal ging over trainingsschema s, waar veel duurwerk in werd gedaan. Dit betekent dat er veel lange spiergroepen worden gebruikt, maar tevens moeten de korte spiergroepen ook worden getraind voor de sprint. Dit om het verzuringgedeelte zo lang mogelijk uit te stellen.Tevens werd ons duidelijk wat vetten, eiwitten en suikers voor ons lichaam betekenen. Daarna volgde een apart verhaal over krachttraining en overtraindheid. Adrie kon dit met veel sfeer en plezier aan ons overbrengen, en voor iedereen was het een interessante avond. Voor meer informatie over Adrie van Diemen kunt U kijken op www.webtrainer.nl.

Leo de Haas