Kinderboekenweek

KINDERBOEKENWEEK IN DE BIBLIOTHEEK

Van 1 tot en met 11 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar: “Diep in het bos”. Er zijn ontelbaar veel verhalen geschreven over het bos. Denk maar eens aan de avonturen van ridder Tiuri in het Wilde Woud, of Hans en Grietje die in het bos verdwalen.

WAT IS ER TE DOEN IN DE BIBLIOTHEEK?
Er zijn drie voorstellingen georganiseerd in het kader van de Kinderboekenweek:
* zaterdag 4 oktober van 14.00 tot 15.00 uur speelt BOSPORUS TONEEL: “Grumpf, blub, blub”: naar dierenverhalen van Toon Tellegen, in de bibliotheek Voorburg aan de Kon. Julianalaan 257. Deze voorstelling van het Beeldend Muzikaal Kindertheater is voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Het is een echte kindervoorstelling met prachtige kostuums. Ouders en kinderen kunnen een kaartje kopen bij bibliotheek Voorburg, à € 2,50.
* In samenwerking met Kinderboekhandel “In de Wolken” speelt Katya Lucassen op woensdag 8 oktober in de locatie Leidschendam: “Hoe overleef ik een gebroken hart” naar het boek van Francine Oomen. Een cabaretachtig programma met achteraf een quiz en een aardigheidje voor de kinderen. De voorstelling is van 14.30 tot 15.30 uur en is bedoeld voor kinderen van 10 t/m 13 jaar. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de servicebalie van bibliotheek Leidschendam à € 2,00.
* Tenslotte speelt Kindertheater à la Carte de voorstelling “Roofster” in Voorburgs theater de Tobbe op zondag 12 oktober van 14.00 tot 15.00 uur. Diep in het bos woont een struikroofster. Zij wil graag stoer en angstaanjagend zijn, maar niemand neemt haar serieus. Reizigers nemen zorgeloos het pad door het bos, lachen haar uit en plagen haar. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom en de kaartjes kosten € 4,50 voor kinderen en € 5,50 voor volwassenen. Kaartjes voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar in De Tobbe, Burg. Feithplein 95, Voorburg, en in de bibliotheek Voorburg.
Uitgebreide informatie over de activiteiten van de Bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek is verkrijgbaar aan de balies van de bibliotheken.
De bibliotheek heeft in de locaties Leidschendam en Voorburg tentoonstellingen ingericht in samenwerking met museum Naturalis uit Leiden en de afdeling Wijkbeheer van de gemeente. Er zijn diverse echte (opgezette) bosdieren te bewonderen en als je goed kijkt zie je nog veel meer.
Natuurlijk zijn ook alle Gouden en Zilveren Griffels en Penselen tentoongesteld in de bibliotheek:
* Gouden Griffel: Daan Remmerts de Vries, “Godje”
* Zilveren Griffel: Annemarie van Haeringen, “Het begin van de zee”; Maritgen Matter, “Schaap met laarsjes”; Selma Noort, “Mag ik je spook even lenen?”; George Saunders, “De zeer volhardende gappers van Frip”; Vibeke Roeper, “Zwarte peper, scheurbuik…”.
* Gouden Penseel: Sylvia vanden Heede, “Het woordenboek van “Vos en Haas”
* Zilveren Penseel: Carll Cneut, “Het ongelooflijke verhaal van heer Morf”; Kitty Crowther, “In het pikkedonker”; Henri van Daele, “Djuk, het kolenpaard van Fort Lapijn”.

School en bibliotheek
Veel groepen van diverse basisscholen brengen in de Kinderboekenweek een bezoek aan de bibliotheek. Ook zullen medewerkers van de bieb bij verschillende scholen op bezoek gaan om over de bekroonde boeken te vertellen. Met zo’n boeiend thema en zulke leuke activiteiten MOET het wel een fantastische Kinderboekenweek worden!!