Toernieuws

Het is ieder jaar voor de captains weer een uitdaging om voor de “Gekke Paadjes tocht” weer een leuke route te verzinnen. Aan de ene kant wil je wat leuke wegen opnemen waar we normaal nooit komen, aan de andere kant moet het ook weer niet té gek worden. Pas aangelegde paden of wegen (soms nog niet eens officieel geopend) en fietspaden door parken lenen zich hier altijd goed voor. Zo reed de A1 achtereenvolgens door het Buijtenpark, het Westerpark, het Balijbos, een mooi fietspad vlak langs de nieuwbouwwijken van Zoetermeer en een nieuw fietspad langs de Rotte. Maar bijvoorbeeld ook aan de oostkant langs de Gouwe van Wad dinxveen naar Boskoop. Van Jaap hoorde ik dat hij eerst het kronkelende fietspad langs de Wijde Aa gekozen had, maar even later juist expres wat rechte wegen naar Alphen had genomen. Je moet de jongens immers ook even de kans geven lekker door te rijden. Door het Zegerplasgebied lopen ook een aantal fietspaden, waarbij Sjaak de weg wees. Een keer kwamen ze daar toch in een woonwijk terecht, maar het volgende fietspad leidde ze weer terug het park in. De oude Rijn werd gepasseerd midden in het centrum van Alphen en behendig wist Sjaak de groep om het Bedelaarsbod te manoeuvreren. Tijdens de koffie was het gezellig dringen. Voor het terras met schitterend uitzicht was het te koud, dus propten alle groepen zich naar binnen. De B was als eerste en kon de stoelen nog uitkiezen. Daarna kwamen de A1, A2 van Jaap en de C2. Daarvan moesten er dus al een paar op en rond het biljart plaatsnemen. De A2 van Aad moest even blijven staan tot er plek vrijkwam. Die plek kwam er toen de eerste groepen weer weggingen en zo had de C1, die net binnenkwam ook een plekje. Terug dreigden de eerste druppels te gaan vallen, dus reden de groepen niet veel meer om. De A1 maakte nog wel een ommetje door Cronesteijn en de Vlietlanden, omdat we daar normaal alleen op de heenweg doorheen rijden. Zo kun je aan het begrip ‘gekke paadjes’ altijd weer een eigen wending geven.

Arno van Rijn

C groepen
Afgelopen zondag was de laatste fietstocht van het seizoen en zoals gebruikelijk is dat de “Gekke Paadjestocht”. Een tocht die bij voorkeur loopt over vreemde, smalle, nieuwe, vieze of trappige weggetjes. Afgewisseld met weggetjes, die je dit seizoen nog niet gereden hebt. De route begon vlakbij TC, nadat we uitvoerig de kip met 9 kuikens bewonderd hadden, met het manegepad. Vervolgens door het Westerpark en na de tunnel bij de ’s Gravenweg linksaf, waar een nieuw fietspad langs het spoor is. Dit pad loop later door het Balijbos en langs het terrein van de vroegere Floriade. We kwamen langs de watertoren in Rokkeveen en reden zo naar de windmolens. Toen nog via Kruisweg naar Moerkapelle en het lange pad door de polder. Daarna via de Middelweg naar Hazerswoude dorp en snakten we allemaal naar de koffie bij Klein Giethoorn. Al met al een aardig rondje We zagen al aan komen dat we de laatste groep waren, want het was al 10.30 uur. We namen dus echt de tijd voor de heerlijke koffie met appelpunten. De C2 met z’n tweeën trokken hun eigen plan en waren al zowat klaar met de koffie. Wij reden terug een korte route en waren voor de klokslagen van 12.00 uur thuis met 54 km.

Annie van Rijn

Fietsen in het naseizoen
Ook nu de toerkalender geëindigd is blijven we op zondagochtend clubtochten rijden. In 2 à 3 groepen rijden we tochten van 60 75 km (de C 40 tot 55km), afhankelijk van de opkomst en het weer. De bestemming wordt bij de start bepaald. De A/B rijden de hele winter door, de C zolang het weer goed genoeg is. Het tempo zal iets lager liggen dan in het zomerseizoen, dus iedereen kan mee. Wil je dus ook in de herfst en winter je conditie op peil houden, dan zien we je graag. De start is t/m 9 november om 9.00 uur (daarna om 9.30 uur) vanaf de parkeerplaats tegenover Het Blesse Paard.

Herinnering feestavond
Vergeet niet je tijdig op te geven voor de feestavond met barbecue op 11 oktober. De bestellingen moeten ruim van tevoren gedaan worden, dus opgeven moet voor 3 oktober!

Nu de toerkalender volledig is afgewerkt zal er ook niet meer wekelijks in de Dorpsketting gepubliceerd worden over de gereden tochten. In maart pakken we deze draad weer op. Tot die tijd wensen we iedereen veel fiets , schaats en/of rustplezier. Voor de laatste informatie over de toerclub kun u wel altijd terecht op www.stompwijk.nl/toerclub.