Ondanks goed spel 2x verlies voor de mini’s

Van zaterdag 27 september heeft u nog een verslag van de mini’s tegoed. Hier volgt een korte impressie. Met een lekker zonnetje reizen we af naar Den Haag voor een wedstrijd tegen HEC. We zijn ruim op tijd aanwezig en kunnen lekker ingooien. Dewi gaat beginnen met keepen. Maar vlak voor de wedstrijd besluit ze dat ze toch niet wil keepen en Jennifer gaat het doel in. Het team van HEC is echt een maatje te groot voor ons team. Met 5 D spelers met dispensatie in de gelederen, één tot anderhalve kop groter en veelal ook een beetje steviger hebben onze mini’s niet veel in te brengen. We kunnen nog zo goed spelen, maar we kunnen er niet echt bij of over/langs heen. Jennifer en Elina staan als tijgers in het doel, de veldspelers verdedigen zeer fel en goed, maar dat mocht allemaal niet baten. De ruststand is 7*1 en de eindstand 17*1 voor HEC. Elina zorgt voor het enige doelpunt. Conclusie: HEC is echt een maatje te groot.
Dan zondag 5 oktober. We spelen een thuiswedstrijd tegen Gemini uit Zoetermeer. Regenbuien dreigen. Lisa is ziek en Annick is afwezig. Elmer is zeer bereid om in te vallen bij de mini’s. We spelen om 10.00 uur, maar om 9.50 uur zijn beide teams en de scheids aanwezig en het is droog. We gaan alvast beginnen. Ons publiek zit nog achter de koffie en mist het eerste doelpunt. Elmer opent de score voor Stompwijk. Gemini neemt daarna het heft in handen en scoort er 3. Ook Dewi kan lekker keepen. Ze haalt er een aantal goede harde schoten uit. Prima Dewi!! Stompwijk speelt goed, maar moet iets feller zijn op de bal. Gemini is vaak net iets eerder bij de bal. Vlak voor rust maken we er 2*3 van. De 2e helft gaat Jennifer het doel in. De buien dreigen en sommige spelers hebben last van koude handen. Maar we blijven Gemini goed volgen. Via 2*4 wordt het 3*5 en 4*6 en dan begint het te regenen. Je ziet dat wat er uit de lucht komt de concentratie van Stompwijk beïnvloed. We kijken omhoog, trekken onze schouders op, kijken naar de plassen, stoppen onze armen in het shirt (lastig vangen zo). Gemini profiteert van dit verlies van concentratie en brengt de stand op 4*9. Tot de regenbui ging het best wel goed. Daarna wat minder. Maar dat kan gebeuren. Volgende keer gaat het vast beter. Vandaag telden we 3 doelpunten van Elmer en 1 van Dewi. Gauw naar de kleedkamer onder de warme douche. Deze 3e helft valt helemaal prima bij het team. Wat u niet weet is dat we ook een heel badkamerkoor hebben bij de mini’s. “In de Apenijnen, wonen 6 konijnen, de jouwe en de mijne, A … F, af “, galmde het (met bijbehorende bewegingen en al) een half uur lang in kleedkamer 1. Ze waren niet onder de douche vandaan te krijgen. Dus ik ben maar even een bakkie thee gaan drinken tot de dames klaar waren.

Volgende week spelen we de laatste veldwedstrijd uit op zaterdag 12 oktober tegen Quintus in Kwintsheul. Vertrek 11.00 uur van sportpark Meerhorst.

Ans Luiten