OPERATIE SCHOENENDOOS 2003

Operatie schoenendoos een cadeau van kind tot kind!!! Dit jaar doen we ook weer mee met de operatie schoenendoos, u kent ze nog wel van andere jaren. Dit is een najaarsactie waarbij kinde ren in Nederland een schoenendoos met schoolspullen vullen voor arme kinderen in arme landen. Vorig jaar vulden 165.000 kinderen een schoenendoos, zoals we ook bij Klokhuis op de televisie konden zien zijn deze dozen toen uitgedeeld. Dit jaar gaan de dozen naar kinderen in o.a. Afrika, Azië en Oost Europa. In deze lan den zijn veel arme kinderen en kinderen die hun ouders hebben verloren.Operatie Schoenendoos laat deze kinderen weten dat jij hen niet vergeet. Doe ook mee!
Doe mee en maak anderen kinderen blij met een prachtig cadeau. Jouw doos tovert een brede lach van geluk op het gezicht van een kind. Een lach die de ellende van alledag doorbreekt. Lees de aanwijzingen goed door, dan maakt ook jouw doos straks een hele verre reis!
Hoe vul je een doos: Zoek een niet te grote schoenendoos en versier deze met cadeaupapier. Bedenk of je een doos wilt maken voor een jongen of een meisje. Vul de doos met dingen van het verlanglijstje, plak de doos niet dicht, maar doe er een elastiek omheen. Voor de reis van de doos kan je € 4,00 in een envelop doen voor de kosten. Neem de gevulde schoenendoos mee naar de gezinsviering van november of lever ‘m in bij de school of bij de mensen van de gezinsviering.
Verlanglijstje:
* Schoolspullen (schriften, pennen, potloden, etui, puntenslijper, e.d.
* Klein speelgoed (knuffel, pop, auto, springtouw, e.d) geen oorlogsspeelgoed!
* Toiletartikelen (zeep, shampoo, tandpasta, kam , washandje, t shirt, e.d)
* Geen snoep of ander eten in de doos doen i.v.m. de houdbaarheid.

Namens alle kinderen in alle landen, Bedankt dat je meedoet!!! Voor verdere info kijk ook op www.operatieschoenendoos.nl.