Steunpunt mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg in beweging

Het Steunpunt Mantelzorg Leidschendam/Voorburg organiseert samen met het steunpunt in Rijswijk een verrassingsdag voor alle mantelzorgers uit deze twee gemeenten. Op maandag 10 november staat deze dag, net als de Landelijke Dag voor de Mantelzorg, in het teken van beweging. Ontspanning is voor iedereen belangrijk, maar even vrijaf nemen is voor mantelzorgers niet altijd vanzelfsprekend. Een mantelzorger zorgt immers voor een oudere, zieke of iemand met een handicap in zijn of haar persoonlijke omgeving. De deuren van Het Oude Raadhuis in Rijswijk staan van 10.00 uur tot 15.00 uur open met een gevarieerd programma met verschillende workshops, zoals mime, keramiek en andere creatieve activiteiten. Mantelzorgers uit Leidschendam/Voorburg kunnen kiezen of ze aan het ochtend en/of middagprogramma willen deelnemen en of ze van een lunch gebruik willen maken.
Mantelzorgers kunnen ook meedoen aan de activiteiten die door de andere Steunpunten Mantelzorg in de regio worden georganiseerd, zoals wandelen in Wassenaar, theater in Zoetermeer en een feestelijke middag in Voorschoten. Het Steunpunt Mantelzorg denkt actief mee met mantelzorgers die vervoer of oppas nodig hebben.
Voor meer informatie of aanmelding voor (een deel van) het programma kunt u vóór 24 oktober terecht bij het steunpunt Mantelzorg Leidschendam/Voorburg, telefoonnummer (070) 4442421. U kunt ook een berichtje sturen met uw naam, adres én telefoonnummer naar Thérèse Grootenboers, Secretariaat Mantelzorg, Antwoordnummer 30, 2280 WC, Rijswijk. Een postzegel is niet nodig. Daarna ontvangt u een uitnodiging met plaatsen en tijden waar u wordt verwacht. Het Steunpunt Mantelzorg is voor informatie en advies, een luisterend oor en bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.