Stompwijk mazzelt

STOMPWIJK ’92 MAZZELT TEGEN LEIDS TIENTAL
TRAINER RON DE ROODE: “DIT WAS GEWOON DRAMATISCH”

STOMPWIJK Het geluk is met de koploper. Stompwijk ’92 weet sinds kort precies wat dat inhoudt. Zelden speelde het elftal zo’n slechte wedstrijd als afgelopen zondag tegen Leidse Boys. Het elftal sleepte de 1*0 zege werkelijk voor de poorten van de hel weg. De Stompwijkers speelden zelfs bijna een uur lang met een man meer.

Stompwijk ’92 * Leidse Boys was volgens de ranglijst een topper. In werkelijkheid had het duel veel meer weg van een regelrecht degradatieduel. Het was een echte kick and rush wedstrijd. Toch begonnen de Stompwijkers nog wel aardig goed aan het duel. De thuisploeg kreeg binnen een kwartier twee opgelegde kansen op de 1*0. In beide gevallen ging doelman Van der Hoed flink in de fout. In de 10e minuut kwam hij te laat uit zijn doel, waardoor Toby van Marwijk de bal maar in het lege doel hoefde te schieten. De aanvaller schoof de bal vanuit een moeilijke hoek echter centimeters langs de paal. Een minuut later had Mastrong Geus wel succes. De doelman tastte mis op een hoge voorzet van Wouter van Santen. De rechterspits stiftte de bal vervolgens op fraaie wijze in het doel. Voor het eerst dit seizoen scoorde iemand anders dan Toby van Marwijk (6 goals) of Martijn Droog (3 goals). Na dit leuke kwartiertje konden de Stompwijkers geen moment meer imponeren. Het elftal had veel moeite met het fysieke spel van de eveneens teleurstellende spelende Leidse Boys. De Leidenaren konden voorin geen vuist maken.
In de 38e minuut sloeg de vlam ineens in de pan. De scheidsrechter stuurde doelman Van der Hoed van het veld, omdat hij de bal in het gezicht van Martijn Droog had gegooid. De Stompwijker raakte de keeper met een sliding, hoewel hij de bal al vast had. Leidse Boys moest dus verder met tien man. De rode kaart bleek echter het breekpunt in de wedstrijd. Stompwijk ’92 wist zich geen raad met de overtalsituatie en raakte de grip op het duel volledig kwijt. Het spel werd alleen maar slechter na de wissel van Toby van Marwijk. De aanvaller moest naar het 25 jarige huwelijkfeest van zijn ouders. Hij mocht daarom van hen maar een helft spelen. De wissel had in de 48e minuut bijna fatale gevolgen. Peter Marks schoot van dichtbij maar net naast de paal. Niet veel later liepen de Stompwijkers nog meer averij op, omdat aanvoerder Hans van Benten niet verder kon spelen. Hij verliet het veld met een spierscheuring in zijn bovenbeen. Trainer De Roode gooide zijn hele achterhoede om, maar dat hielp niet. Het Leidse tiental drong de thuisploeg steeds verder terug. De achterhoede schoot de ballen steeds meer blind naar voren. De Leidenaren schoten de bal weer even hard terug, omdat Martijn Droog op een eiland stond. Mastrong Geus zat er helemaal doorheen, maar de trainer kon hem vanwege een spitsentekort niet vervangen. Het was veelzeggend dat de Stompwijkers na rust maar één kans kregen. Een speler van Leidse Boys kopte de bal na een lange uittrap van Danny Mooyman bijna in eigen doel. Voor de rest was het pompen of verzuipen voor de thuisploeg. De meer dan verdiende 1*1 hing in de lucht. In de 86e minuut kreeg Peter Marks de ideale kans daarvoor. Hij mocht een vrije trap op een ideale plek nemen. Het schot was schitterend, maar de redding van Danny Mooyman was misschien nog wel fraaier. Hij bokste de bal op katachtige wijze uit het doel. Er volgden nog enkele bange minuten, maar Stompwijk ’92 hield stand.
Trainer De Roode was na afloop alleen maar tevreden met het resultaat. “Dit was gewoon dramatisch. Ik heb Stompwijk ’92 nog nooit zo slecht zien spelen. Er was totaal geen positiespel, terwijl we daar afgelopen week nog zo op getraind hadden.” De trainer had totaal geen verklaring voor het slechte spel. Leidse Boys was volgens hem de slechtste tegenstander tot nog toe. “We kunnen niet zonder Toby van Marwijk. Zonder hem hebben we geen diepte.”, aldus Ron de Roode. De blessure van Hans van Benten baart de trainer ook zorgen. “Hans is erg belangrijk voor ons. Gelukkig zijn de drie punten hier gebleven en hebben we nu een weekend rust.” Ondanks de onverdiende zege heeft Stompwijk ’92 de eerste periode voor het grijpen. Bij een uitzege tegen hekkensluiter DSO en puntverlies van OLIVEO is het groot feest in het dorp. Anders kan de thuisploeg de periode een week later in eigen huis tegen Zoetermeer pakken.

Hans Beukema