Mooi toch?!

Vorige week heeft mijn dochter haar fiets even op het kerkplein gezet. Na een paar minuten kwam ze terug en haar fiets was verdwenen. Bij thuiskomst was woede en verdriet tegelijk van haar gezicht af te lezen. Dat die woede in zo`n geval overslaat naar de ouders is niet verwonderlijk, dus mijn titulatuur voor de fietsendief op dat moment was er een die ik normaliter ook niet op een schutting zou durven schrijven. Echter toen de woede iets bedaard was besloot ik een oproep in de Dorpsketting te plaatsen. Het resultaat: bij het ter perse gaan van de ketting, werden we benaderd door de redactie met het bericht dat er ook een adverteerder was die een fiets gevonden had bij het kerkplein. Na een telefoontje met de vinder en een pittige test over de identificatie van de fiets, was deze voordat de dorpsketting verscheen alweer op zijn plaats terug. Zo blijkt maar weer dat het dorp vol zit met eerlijke en behulpzame mensen.
Redactie van de ketting en de vinder: bij deze hartelijk dank.

Hans Nieuwland