Kortebaanseizoen

Kortebaanseizoen kende fantastisch verloop

Vorige week maandag zijn de kortebaan draverijen 2003 in het Noord Hollandse ’t Zand, waar de harddraverijvereniging ’de Volharding’ haar 100 jarig bestaan vierde, op prachtige wijze afgesloten. Het is zondermeer een geweldig seizoen (zo ongeveer alle records werden gebroken) met tal van hoogtepunten geworden. Onder andere het totalisatorrecord, van € 574.865,00 in 2002, is in 2003 met € 52.972,00 méér (ruim 9%) naar € 627.836,50 opnieuw indrukwekkend verbeterd.
Kampioenschappen:
* Aad Pools uit Uitgeest wint met 66 wedstrijdpunten de nationale pikeurstitel op de kortebaan en draagt in 2004 de ’gouden rijdershelm’.
* Robin Bakker wint als beste leerlingpikeur 2003 de aanmoedigingsprijs. Deze talentvolle jongeling op de sulky uit het Friese Ter Idzard was dit seizoen o.a. goed voor drie kortebaanoverwinningen. In Stompwijk was hij de stuurman van de merrie My Lady A.
* Mr. Postman kortebaner van het jaar. De tienjarige Zweeds gefokte hengst verdient evenals vorig jaar deze eretitel. Met overwinningen in Hoogkarspel, IJmuiden, Beverwijk en Medemblik plus drie keer 2e en één 4e plaats behaalde hij 25 competitiepunten. De supercrack bleef hiermee de Duitse ruin Lino Hawai (24 p) nipt voor.
Draverij om het kampioenschap van Nederland in ’t Zand was voor de vierjarige zwarte ruin Roodnoot Jansara. Met pikeur Cees Imming uit Gallantsoog op de sulky wist hij evenals in Lisse een veld vol klasse dravers op fraaie wijze aan de zegekar te binden.
Tot slot voor mensen die al vroeg hun vakantie voor 2004 moeten plannen de mededeling; Zonder tegenbericht worden de 95e Stompwijkse paardendagen op vrijdag 16 t/m maandag 19 juli 2004 gehouden.

P.R. –zaken ’NOOIT GEDACHT’, Piet Oliehoek