VVD

Burgemeester als lokale regeringsleider?

Op maandag 27 oktober organiseren de fractie en het bestuur van de VVD in Leidschendam Voorburg een Lagerhuisdebat over de gekozen burgemeester: wordt het een lokale regeringsleider of een wassen neus? Het debat staat in het teken van de zeer actuele discussie over de invoering van de direct gekozen burgemeester in 2006. Groot voorstander hiervan is onze eigen burgemeester, Michiel van Haersma Buma, tevens lid van de Commissie Opstelten. Deze Commissie heeft zich uitgesproken voor invoering van de gekozen burgemeester. Hij gaat in debat met Milo Schoenmaker, de kersverse burgemeester van Bussum en oud burgervader van Haarlemmermeer. Aan de hand van een stelling gaan zij met elkaar discussiëren over de wenselijkheid van invoering van de gekozen burgemeester en de vraag wat dit betekent voor de relatie met de gemeenteraad, met het bestuur en vooral met de burger. Het debat begint om 21:00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Na afloop van het debat om ca. 22.00 uur kan nog gezellig worden nagediscussieerd.
Plaats: Leidschendam
Lokatie: De Binnenhof, Damhouderstraat
telefoon: 079 330 09 80
Zaal open: 20:45 uur
Aanvang: 21.00 uur
U bent meer dan van harte welkom!!!