VAN DE REDACTIE

Mogelijk door de hectische toestanden die er toch altijd zijn rond de klok van achten ’s avonds, ben ik vergeten binnen gekomen kopie uit te printen. Niet geprint is niet gepland, en dan is het de keuze óf redelijk tijdig gezonden kopie schuift een week op en wordt gemist óf we publiceren de activiteitenkalender uitgebreid en vullen alsnog een pagina met allerlei nieuws. Nu was ik afgelopen week in de gelukkige omstandigheid om als medewerkster van Omroep Friesland een gezellige club van Oud prinsen te vergezellen in het Friese Langweer en met dat nieuws weet ik zeker dat ik stof tot praten genoeg heb. Op vrijdagavond vertrok een groep van 44 personen om zich middels teambuilding voor te bereiden op het carnavalsseizoen dat alweer bijna voor de deur staat. Waar moet ik beginnen, wil het allemaal een beetje logisch overkomen. De willekeurige teamindelingen, het verzinnen van een naam en een yell. Het uitdelen van de punten, may we have your votes please of votre points s’il vous plaites. Mijn Fries laat mij hier in de steek. Het elastiekjes spel dat vanwege een hoog hilarisch gehalte als rode draad werd ingevoerd. De vrije geweldig zonnige zaterdag werd door ieder ingevuld, dat werd dus of zeilen of zonder kaart wandelen rond een meer waar geen eind aan kwam en dat op splinternieuwe schoenen en geen koffieshop te vinden. Ruim 5 uur hebben ze er over gedaan. Die wandelclub heeft dan ook het meeste van Friesland gezien. Even tukje, douchen en ze waren weer redelijk het ventje. Zelfs bij de komkommerrace waren ze weer snel ter been. Lekker barbecuen en spelletjes doen. De nieuwe prinsen hebben hun zangtest doorstaan, tijdens de nog niet zo lange traditie dat zij een lied redelijk solo moeten brengen met eventueel steun van een backing vocals. Ze hebben het gered, Jos, Theo en Frank. Het uitje wordt namelijk een keer per 2 á 3 jaar georganiseerd, zodat er dit keer dus drie prinsen hun première solo’s ten gehore moesten brengen.
Met hun gezang zit de stemming er al gauw overal in. Of dat nu die serenade ’s morgens op het balkon was van Gerard en Wout, de klok van Arnemuiden op de kade met hulp van Menno de havenmeester of in het wokrestaurant met ondersteunende stemmen van de overige bezoekers. Geweldig!

Prachtig weer, een fijne locatie, veel water, goede catering, veel vrijheid en veel vreugde. Radio Friesland is trots op dit Prinsenkoor. ‘Oant moarn’

Petra