Dorpsraadverslag 5 juni

Verslag van de vergadering van 5 juni 2003

* De Dorpsraad geeft aan dat de parkeerplaats aan het Klaverblad nog niet aangelegd is. Dhr Van Spankeren (gemeente) gaat dit na.
* Een brief van Dorpsraad met een reactie op het Beeldkwaliteitsplan (inclusief de suggestie voor een bruggenplan) is nog niet beantwoord. Voorzitter stelt naar aanleiding hiervan voor om de punten Beeld kwaliteitsplan, Bestemmingsplan landelijk gebied, Bestemmingsplan Kern Stompwijk en woningbehoefte Stompwijk te agenderen voor de volgende vergadering in aanwezigheid van Wethouder Houtzager. Over een reactie op de brief van de Dorpsraad m.b.t. een gewenste inven tarisatie van de woningbehoefte zal de gemeente eerder terugkoppelen.
* N.a.v. subsidieregeling Kleine Kernen merkt de voorzitter op dat de hiervoor beschikbare € 50.000, van de gemeente zal worden gebruikt voor een onderzoek door een extern bureau naar het gebied en de functies van het gebied tussen het Dorpshuis, de bibliotheek en de pastorie,dit goed te analyseren en daarna vervolgstappen te ondernemen. De Dorps raad vraagt zich af of er dan nog geld is voor de daadwerkelijke uitvoering?

Actiepuntenlijst
* De Dorpsraad vraagt naar de stand van zaken met betrekking tot het JOP. Voorzitter meldt dat de artikel 17 WRO procedure ter inzage heeft gele gen in de bibliotheek van Stompwijk (aangekondigd in de Dorpsketting). Er zijn twee bezwaren binnengekomen die nu in behandeling zijn. Als het college de tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan verleent, kan het JOP twee weken daarna worden geplaatst.
* Voor Naschoolse opvang heeft SKZ(Zoeterwoude) initiatief genomen en kunnen Stompwijkse kinderen gebruik maken van de naschoolse opvang van SKZ.

Rondvraag en Sluiting
* Sluiting Rabobank: Dhr van Wissen betreurt het dat de Rabobank zijn vestiging sluit in Stompwijk. Het is weer een voorziening minder. Er is nog wel een voorlichtingsavond op 20 oktober a.s.
* Onderhoud Fietstunnel: Dhr Van Spankeren deelt mede dat de Provincie over enkele weken zal starten met het opknappen van de fietstunnel aan de Meerlaan.
* Gladheidbestrijding: Mevr. Van Boheemen meldt dat de gladheid bestrijding nu in eigen beheer is van de gemeente en hoopt dat dit geen problemen geeft in het buitengebied in de wintermaanden. Voorzitter zal aan betreffende medewerkers doorgeven dat het landelijk karakter van Stompwijk met zich meebrengt dat zich daar sneller gladheid voordoet dan in de stedelijke kernen van de gemeente. Verzocht zal worden daar met de prioriteitenstelling rekening mee te houden.
* Snelheid op N206: Mevr. Van Boheemen geeft aan dat de Dorpsraad een brief heeft gezonden aan de Provincie voor het uitbreiden van 60 km/u traject tussen de beide Stompwijkse op/afritten van de N206. Voorzitter weet dat dit speelt en het heeft de aandacht van de betrokken Wethouder.
* Parkeren vrachtauto´s: Op het parkeerterrein van Stompwijk´92 staan in de avond en in het weekeinde vrachtwagens geparkeerd waardoor er voor bezoekers van Stompwijk´92 geen plaats meer is en zij daardoor op de openbare weg moeten parkeren. Hier geldt een parkeerverbod. Dhr Van Spankeren zegt toe actie te ondernemen.
* Harmonisatie afvalstoffenheffing: Dhr Janson vindt het onredelijk dat zowel één persoon als meer persoonshuishoudens gelijk worden getrokken met de afvalstoffenheffing en vraagt of het inderdaad waar is dat dit ook bij bewoners van het landelijk gebied als wens is geïnventariseerd. De voorzitter beantwoordt dit positief en geeft aan dat op één dag zowel gft als restafval wordt opgehaald. Voorzitter stelt dat het de bedoeling is een uniformtarief in te stellen voor iedereen, echter in de commissie is er weerstand tegen één tarief en misschien moet het college dit besluit toch herzien.

Rondvraag toehoorders:
* Dhr Van der Ham vraagt of de Dorpsraad zich sterk wil maken voor handhaving van de vestiging van de Rabobank voor één of twee dagdelen per week.
* Renovatie Hoge Brug: Dhr van der Haar spreekt zijn zorg over het opknappen van de Hoge Brug. De Hoge brug wordt nu wel opgeknapt maar er wordt nu alleen een nieuwe deklaag op de boven en onderkant aangebracht. De leuningen worden niet gedaan. Voorzitter beaamt dat als we gaan renoveren we dit wel op een correcte wijze moeten doen en zal dit navragen bij de heer de Boer. Dhr P. Janson vraagt tevens of de doorvaarhoogte wel hetzelfde blijft.

Namens de Dorpsraad, Ronald van Nierop