JUBILEUM-EXPOSITIE

Van maandag 3 t/m vrijdag 21 november zijn schilderijen, tekeningen en aquarel len van leerlingen van Wiets Burcksen van Essen te zien in de bibliotheek aan de Koningin Julianalaan 257. Wiets Burcksen – van Essen begon tien jaar geleden met het geven van cursussen tekenen en schilderen aan volwassenen in Wijkcen trum Bovenveen in Voorburg. Deelnemers die dit seizoen haar lessen volgen, vie ren dit heuglijke feit met deze expositie. De cursussen zijn echte doe cursussen, niet alleen bedoeld voor wie zijn aanleg en mogelijkheden op het gebied van de beeldende kunst nader wil verkennen, maar ook voor hen die al langer bezig zijn met hun creatieve ontwikkeling en zelfstandig verder willen zoeken naar vorm, emotie en expressie. Een aantal werkstukken is te koop. De expositie geeft een beeld van wat nieuwkomers de afgelopen maanden hebben gepresteerd en ook het werk van enthousiaste deelnemers die als langere tijd de werkbijeenkomsten volgen zorgt voor een gevarieerde tentoonstelling. Het gebruik van kleur en lijn, licht en donker zijn hulpmiddelen om gevoelens en energie die men eerst niet kende, te herkennen en uit te drukken. Ze vormen een bron van inspiratie voor deze amateur kunstenaars.