Voetbalverslag

PERIODETITEL WAARSCHIJNLIJK NIET VOOR STOMPWIJK ‘92

ZOETERMEER/STOMPWIJK De eerste periode lijkt verder weg dan ooit voor Stompwijk ’92. Het elftal leed in Zoetermeer een gevoelige 3*1 nederlaag tegen hekkensluiter DSO. De Stompwijkers moeten komende zondag hopen op een misstap van naaste concurrent OLIVEO en zelf winnen van FC Zoetermeer.
Ron de Roode wees zijn elftal voor de wedstrijd op het winnen van de eerste periode. Een uitzege tegen DSO was daarvoor noodzakelijk. Dan konden de Stompwijkers de klus een week later in eigen huis klaren. Het elftal had echter niet zijn dag. Stompwijk ’92 miste met name voor rust de scherpte om de kansen te benutten. De spelers kwamen steeds net een stapje te laat. De thuisploeg speelde zeker niet beter, maar zij sprong wel efficiënter met de mogelijkheden om. Direct na rust kwam DSO op 1*0. De Stompwijkers moesten dus twee keer scoren om alles in eigen hand te houden. Aan een gelijkspel had de ploeg namelijk helemaal niets. De verrassende koploper daarom speelde vol op de aanval, maar de voorzetten waren steeds net te scherp. De hekkensluiter leunde lekker achterover en gokte op een snelle counter. Deze strijdwijze bleek effectief, omdat DSO op die manier zelfs op 2*0 kwam.

Halverwege de tweede helft gaf Toby van Marwijk Stompwijk ’92 toch weer hoop met de aansluitingstreffer. Ron de Roode ging achterin man op man spelen om nog wat te forceren. Het elftal kreeg nog wel enkele kansen, maar DSO hield stand. De hekkensluiter scoorde vlak voor tijd zelfs nog 3*1. De trainer baalde na afloop flink van de nederlaag. OLIVEO heeft de periode nu voor het grijpen. De Leidenaar vond het bovendien niet prettig dat de staartploegen allemaal wonnen. Daardoor komt alles weer bij elkaar. De Stompwijkers staan negen punten boven de rode streep, maar dat zegt de trainer niet zo veel. Hij wil voor de winterstop zoveel mogelijk punten halen om degradatievoetbal te voorkomen. Het lijkt onwerkelijk, maar het elftal moet met alles rekening houden. Eerste divisieclub Excelsior kan daar wel over meepraten.

Hans Beukema