Herfsttoernieuws

Ondanks dat de herfst duidelijk zijn intrede heeft gedaan in ons land, is een flinke groep liefhebbers van Toerclub Stompwijk ook de afgelopen weken gewoon doorgegaan met het fietsen op zondag. De weersomstandigheden wisselden nogal. Van veel zon tot een enkele bui, van rustig weer tot bijna stormachtig. De opkomst wisselde veelal mee met het weer, maar is over het algemeen erg goed. De A/B reed zelfs diverse keren in 2 groepen, zo druk was het. De grootste uitschieter werd bereikt op 19 oktober toen liefst 37 personen naar Noorden of Rijpwetering (de C) reden. Inderdaad, ook de C rijdt nog door. Zij zijn de laatste weken ook nog naar Bleiswijk, Meijendel en Delftse Hout geweest. De A/B ging o.a. naar Lisse, Haastrecht en Maasdijk.
De winterperiode wordt door de captains ook nog wel eens gebruikt om wat nieuws te proberen. Zo worden hier en daar wat nieuwe wegen uitgezocht en is een bezoek gebracht aan een koffietent in Noordwijkerhout om eens te kijken of dat wat is voor de kalender van volgend jaar. Hetzelfde geldt voor ’t Zeeltje in Bleiswijk, waar de C inmiddels goede ervaringen mee opdoet. Verder is het zoals altijd gewoon gezellig fietsen in een rustig tempo, zodat iedereen mee kan.
Ook de rest van de herfst en winter blijven we op zondag tochten rijden. Ook dan wordt de bestemming bij de start gekozen en zal de afstand variëren van 55 70km voor de A/B en rond de 40 voor de C. Vanaf aanstaande zondag starten we een half uurtje later, om 9.30u dus, vanaf de parkeerplaats bij het Blesse Paard. Dus ook bij matig weer!

Arno van Rijn