Ruime nederlaag Stompwijk 92

RUIME NEDERLAAG STOMPWIJK ’92 IN OEGSTGEEST

OEGSTGEEST/STOMPWIJK Stompwijk ’92 is een klein beetje van slag na de fraaie seizoenstart. Het elftal leed een pijnlijke maar verdiende 3 0 nederlaag tegen het sterke UDO. De tegenstander uit Oegstgeest voetbalde niet alleen beter maar was vooral veel slimmer. De Stompwijkers incasseerden ook de eerste rode kaart van het seizoen.
door Hans Beukema

Ron de Roode had een goed gevoel overgehouden aan de slotfase van het duel tegen Delfia. Toen voetbalde het elftal erg sterk met Mastrong Geus als linkshalf en Timo van Marwijk als linkerspits. De trainer liet beide spelers weer op die positie voetballen. De Leidenaar bleek afgelopen zondag echter een minder gelukkige hand te hebben. UDO domineerde namelijk direct vanaf het begin. De thuisploeg speelde erg fel en won bijna alle duels op het middenveld. De Stompwijkers hadden vooral moeite met de razendsnelle middenvelders Rick Verhage en Peter Witteman. Zij stonden aan de basis van bijna elke gevaarlijke aanval. Het eerste gevaarlijke schot op doel kwam in de 11e minuut. Zeven minuten later was Peter Witteman dichtbij de 1*0. Hij trof echter de vuisten van de keeper. Stompwijk ’92 kon daar maar één kans tegenover stellen. Martijn Droog gaf in de 13e minuut een goede pass op Toby van Marwijk. De aanvaller kwam een schoenlengte tekort om de bal in het doel te laten glijden. UDO kwam in de 37e minuut verdiend op voorsprong. De geheel vrijstaande Martin Pigge zette het elftal met een geweldige pegel in de kruising op 1*0. Toch had Stompwijk ’92 de stand voor rust nog gelijk kunnen trekken. Toby van Marwijk faalde echter oog in oog met doelman Sander Goedhart.

De verprutste mogelijkheid gaf het elftal wel vertrouwen. De Stompwijkers speelden na rust veel sterker zonder overigens tot grote kansen te komen. UDO maakte steeds op het juiste moment een overtreding. De thuisploeg kreeg ook de beste mogelijkheden. In de 46e minuut kwam het elftal bijna op 2*0. Danny Mooyman schoot de bal hard tegen Ronald van Santen aan. Tot zijn grote opluchting stuiterde de bal weer terug in zijn handen. In de 62e minuut was het wel raak. Daan Kramp zette UDO met een geweldige kopbal op een grotere voorsprong. Stompwijk ’92 kwam deze klap niet meer te boven. In de 78e minuut besliste Peter Witteman het duel definitief. Hij strafte een zwakke pass van Ronald van Santen door het hart van de defensie koelbloedig af. In de slotfase kreeg Timo van Marwijk ook nog een rode kaart wegens aanmerkingen op de scheidsrechter. Dat is een geweldige tegenvaller voor de trainer die toch al krap in zijn spelers zit. “Het zat gewoon erg tegen. In het begin was elke kans een goal en nu niet.”, aldus de trainer. Ron de Roode doelde daarbij vooral de gemiste kans van Toby van Marwijk. “Wanneer hij de 1 1 had gemaakt, was er niets aan de hand geweest. Na de rust hadden we een sterke fase, waarin we hadden moeten scoren.” Stompwijk ’92 zakte door de nederlaag naar de nog steeds geweldige derde plaats. Toch blijft de trainer erg voorzichtig. “We willen ons gewoon handhaven.” Normaliter moet dat geen probleem zijn. Het is wel opmerkelijk dat de Stompwijkers minder goed spelen sinds de blessure van Hans van Benten. Het elftal wacht dan ook met smart op zijn terugkeer.