Minipietenfestival zeer geslaagd

Het begon al afgelopen vrijdag. Tijdens de training verschijnen er in eens twee Zwarte Pieten. Ze komen eens langs om te kijken en willen mee trainen. Volgens de meiden kunnen ze niet eens een sprongschot maken. “Ze doen het helemaal fout”. De Pieten hebben zelfs pepernoten en een klein cadeautje meegenomen. Dewi is ook nog jarig geweest en zij trakteert ook. Een compleet feest dus. Zaterdag om 9.15 uur vertrekken we met alle mini’s naar Den Haag voor het minipietenfestival. Helaas is Jennifer ziek en ook Elina is verhinderd. Met 10 mini’s en Freek en Manja staan we met 20 andere miniteams klaar in sporthal Zuidhaghe. Bij de opening van het Minipietenfestival komen er 40 Zwarte Pieten de zaal in en we dansen met de Pieten de spieren los. Daarna spelen we 11 spelletjes. Een hindernisbaan, pakjes in de schoorsteen gooien, lepelrace, staartentikkertje en je leider schminken. Ankie en Ans hebben het geluk dat Annemiek (de moeder van Nicole) er bij is. Zij ziet er zeer strijdlustig uit na al die kleuren die de kinderen op haar gezicht gesmeerd hebben. Om 12.00 hebben we pauze en we eten een boterham en de kleurplaten voor Sinterklaas worden alvast gekleurd. En dan komt Sinterklaas binnen. Eindelijk is hij gearriveerd. Om de beurt mogen 4 teams bij Sinterklaas langs. Wij zijn als laatste aan de beurt. Eerst spelen we nog 2 handbalwedstrijdjes. Allebei de wedstrijden spelen we tegen Westlandia. Ook alle trainende mini’s spelen mee en dat doen zij best wel goed, zo voor de eerste keer. We verliezen beide wedstrijden. De eerste met 2 0 en de tweede met 1 0. Dat is echt geen slecht resultaat. En dan mogen we naar Sinterklaas. We zingen liedjes, Sinterklaas stelt vragen, wij mogen wat aan Sinterklaas vragen en we geven de tekeningen aan Sinterklaas. We mogen met het hele team en Sinterklaas op de foto. Ook hier krijgen we pepernoten en een klein cadeautje. We worden erg verwend dit weekend. En dan gaat Sinterklaas weer verder want hij moet nog langs veel meer kinderen. Met alle kinderen zwaaien we hem uit en zingen “Dag Sinterklaasje”. Omkleden, nog even wat drinken en om half drie rijden we weer naar huis. Het is een leuke en gezellige dag geweest!!!
Ankie en Ans