Gebiedscommissie Land van Wijk en Wouden

Noordbuurtseweg 32A, 2381 ET Zoeterwoude tel. 071 5804508
Gebiedscommissie heeft eigen programmabureau

ZOETERWOUDE – Sinds 1 november heeft de gebiedscommissie Land van Wijk en Wouden haar eigen programmabureau. Dit bureau wordt bemand door twee medewerkers en is gehuisvest in het voormalige politiebureau aan de Noordbuurtseweg in Zoeterwoude Dorp (vlakbij het gemeentehuis).
De medewerkers van het programmabureau ondersteunen de gebiedscommissie bij de overleggen die gevoerd worden. Het bureau heet echter niet voor niets ‘programmabureau’. Naast het gewone secretariaatswerk (voorbereiden van deg ebiedscommissievergaderingen, verslaglegging, brieven verzenden, etc.) gaan de twee medewerkers vooral aan de slag met de uitvoering van het Uitvoeringsprogramma, dat de gebiedscommissieleden in mei 2003 hebben ondertekend. In dit programma geeft de gebiedscommissie aan hoe de identiteit van het plattelandsgebied behouden kan worden en tegelijkertijd aantrekkelijker kan worden voor de bewoners van de omliggende steden.
Dhr. Havermans, voorzitter van de gebiedscommissie, is tevreden met het nieuwe programmabureau. “We hebben als commissie enige jaren de tijd gehad om met elkaar te bespreken waar het heen moet met het gebied. Maar de tijd van plannen maken is nu voorbij. We gaan aan de slag! De gebiedscommissie heeft enkele projecten uit het Uitvoeringsprogramma geselecteerd, die we met voorrang uit gaan voeren. Groene diensten is één van deze projecten, maar ook de aanleg van wandelpaden en het promoten van het gebied. We denken als commissie binnen een jaar aan te kunnen tonen dat dit programmabureau een meerwaarde heeft.”

Op donderdagmiddag 4 december om 16.00 uur gaat de gebiedscommissie het programmabureau bezichtigen. Als u wilt, kunt u hierbij aanwezig zijn.