Proeven in de Polder

Polderdag in het Land van Wijk en Wouden op 20 mei
Op 20 mei 2004 (Hemelvaartsdag) vindt de Polderdag plaats in het gebied Wijk en Wouden. Als thema is gekozen voor ‘Proeven in de Polder’. Het Land van Wijk en Wouden heeft immers veel te bieden als het om eten gaat. Wij stellen ons een culinaire fietstocht voor langs diverse boerderijen waar plaatselijke pro ducten/gerechten te proeven zijn. U kunt daarbij denken aan de beroemde boeren kaas, boerenijs, zuivelproducten e.d. maar ook gerechten die klaargemaakt zijn met aardappels, paprika’s, tomaten. Allemaal geproduceerd in het Land van Wijk en Wouden. Het Land van Wijk en Wouden staat daarmee ook op de (menu)kaart.
Doel van de Polderdag is de mensen die in en om het Land van Wijk en Wouden wonen meer te betrekken bij datgene wat de polder te bieden heeft. Een stuk pro motie voor het Land van Wijk en Wouden. Dat gebeurt deze dag heel concreet door mensen uit te nodigen voor een tocht per fiets en te voet langs diverse plaat sen gaat waar activiteiten plaatsvinden. De polderdag richt zich op inwoners van Zoeterwoude, Leidschendam Voorburg, Rijnwoude, Boskoop, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer en Leiden.
De Polderdag in het Land van Wijk en Wouden is een initiatief van stichting Grote Polder Groene Hart, de WLTO Rijn en Vlietlanden en de Vereniging voor Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer Wijk & Wouden.