Marathonschaatsen

Martijn van Es rijdt een sterke wedstrijd, Joost Juffermans heeft slappe benen

Afgelopen zondag is het Nederlands kampioenschap verreden op ijsbaan de Meent in Alkmaar. De rijders werden geteisterd door harde windvlagen en zwaar aangeslagen ijs op de halfoverdekte baan van De Meent. Uiteindelijk slaagden er acht rijders in, om na 80 ronden koers een ronde voorsprong te nemen. Zeven daarvan, een was er afgehaakt, mochten na 150 ronden nog 10 ronden extra doen om de uitslag te bepalen. Bert Jan van der Veen won knap de wedstrijd voor de oersterke Peter Baars en de ons bekende Katwijker Ralf Zwitser.
Bij de dames won Jenita Hulzebosch die samen met Carien Kleibeuker een ronde voorsprong had op het peloton. Danielle Bekekring won de sprint van het peloton. Joost Juffermans had echt pap in de benen en reed zijn slechtste wedstrijd van het seizoen. Martijn van Es reed een beresterke wedstrijd. Jammerlijk mocht hij met nog 4 rijders niet wegrijden om een rondje te pakken. Dat had hij eigenlijk verdiend. Maar er komen nog voldoende wedstrijden ook op natuurijs en dan zijn er nieuwe kansen.
Volgende wedstrijd is zaterdag 8 januari in Haarlem, start om 19.30 uur met de dames. Verder maandag de 10 zijn er weer gewestelijke wedstrijden.
Start om 21.15 uur. Aad de Haas