Handbalverslag

Zondag 28-11 Dames 1 Stompwijk vs Dames 1 Ventura

Om te beginnen onze dank aan het administratiekantoor van Boheemen, die afgelopen zondag de bal sponsorde voor deze wedstrijd! Zoals we al wisten zou ook deze zondag voor ons een pittige wedstrijd op het programma staan. De afgelopen weken hebben we nog niet veel wedstrijden gewonnen en Ventura staat op de 3e plek. Na een peptalk van de trainer begonnen we zoals gebruikelijk met veel goede moed de wedstrijd.

Ventura heeft een hoop lange meiden, en zijn fysiek behoorlijk sterk. We begonnen (ook zoals gebruikelijk) vrij sterk. Ventura had moeite met de kansen die ze kregen af te maken en in de dekking stonden we vrij sterk. De stand liep dan ook redelijk gelijk op. Er werd aan beide kanten niet veel gescoord en na een kwartier stond het dan ook slechts 5-4. Net voor rust gingen
de zaken wat minder gesmeerd. Ventura liep een aantal break outs en kreeg het voor elkaar flink uit te lopen. Door even de concentratie te verliezen liep Ventura al snel uit tot
8 a 10 punten verschil. Dit in een tijdsbestek van nog geen 10 minuten. De rust in met stand: 17-7. In de rust werden we erop gewezen hoe jammer het is van dat kleine concentratiegebrek aan het einde van de eerste helft. Daar geven we eigenlijk meteen weer de wedstrijd uit handen. Want een verschil van 10 punten is dan ineens wel weer erg groot. Maar vol goede moed om ons toch niet zomaar weg te laten spelen beginnen we aan de tweede helft. En dan blijkt toch weer dat we het wel kunnen.

Ventura is een sterk team en om hiervan te winnen had zeker lastig geworden. Maar tegenstand kunnen we wel bieden. Dat blijkt de tweede helft wel. De verdediging staat weer wat sterker en aanvallend worden er goede kansen gecreëerd. De keepster blijkt moeite te hebben met de lage ballen, en daar wordt goed gebruik van gemaakt. Uiteindelijk is de eindstand 31-18. Deze stand is natuurlijk wel geflatteerd. Want de einduitslag van de tweede helft was 17-14. Zoals al eerder genoemd gaven we het net voor rust in de eerste helft uit handen. Jammer want anders had de wedstrijd nog heel anders kunnen lopen. Volgende week geen handbal, dan staan ook wij bij de schoorsteen liedjes te zingen voor de sint, want uiteraard zijn wij het hele jaar lief geweest! En dan de week erop moeten we die pepernoten er weer af lopen dus schroom niet en kom ons dan weer gezellig aanmoedigen!! Wij spelen dan uit bij Hercules en dat is maar een heel klein stukje met de auto!!! Wij hebben uw support hard nodig!! Groetjes!