Dames 1 Stompwijk ’92 – Unitas ‘67

Vandaag moesten wij tegen Unitas spelen, een ploeg die net als wij laag in de ranglijst staat. Het was dus een belangrijke wedstrijd en het beloofde erg spannend te worden. We begonnen de wedstrijd sterk en maakten het al snel 1-0. Maar Unitas wist vanuit de opbouw goed te scoren, waardoor we gelijk op gingen. Tot een stand van 6-4. We kregen twee pingels die Angelique benutte en ze schoot er nog één in waardoor we uitliepen naar 9-4. Op dat moment waren we goed op dreef. De cirkel werd goed aangepakt en de verdediging zat goed dicht. We gingen de rust in met een voorsprong, 15-7.

In de rust werd besproken dat we in de verdediging net zo sterk en fel moest blijven, want we hadden deze wedstrijd nog niet gewonnen. Helaas begonnen we de 2e helft niet sterk. Binnen een paar minuten kreeg Unitas twee pingels, die gemaakt werden. Het publiek voelde de bui al hangen, maar we lieten onze koppies niet hangen. Met een paar mooie doelpunten van Ilse vanuit de linker hoek wisten we het verschil te behouden. Ook Marieke had de smaak te pakken waardoor we verder uitliepen. Dit maakte dat we eindelijk weer een wedstrijd hebben gewonnen en ook nog met een flink verschil 27-17.

Met zijn alle waren we super blij. Niet alleen de verdediging stond goed, ook het scoren wilde lukken. Daarbij zijn ook alle pingels benut. Met al deze positieve punten kijken we vol goede moet naar de wedstrijd zaterdag 12 feb. tegen HMC.

Graag willen we het publiek bedanken, die hopelijk met een blij gevoel naar huis zijn gegaan. En natuurlijk Fotografie Carmen bedanken voor het sponsoren van de bal deze week.