Alzheimer collecte 5 – 10 november

Alzheimer Collecte 5—10 november

Waarom collecteren?

Dag in dag uit worstelen honderdduizenden mensen in Nederland met de gevolgen van dementie. Als patiënt of als naaste . Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe waardoor 1 op de 5 mensen door de ziekte getroffen wordt.

Alzheimer is daarmee hard op weg de grootste en meest kostbare ziekte te worden in Nederland. Alzheimer is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering en tot de dood.

Alzheimer is niet te stoppen. Nu nog niet. Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om Alzheimer te kunnen overwinnen. Daarvoor is veel geld nodig.

In de week van 5 t/m 10 November komt de collectant weer bij u aan de deur, laat hem of haar niet in de kou staan, en geef gul!

Help Alzheimer te overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen.

Alie v Veen