Woninginbrekers aangehouden

 

Stompwijk-Dankzij een oplettende buurtbewoner kon de politie zaterdag 3 november omstreeks 12.45 uur drie woninginbrekers aanhouden. De getuige trof twee personen op het Oosteinde aan, die hem de weg vroegen. Nadat hij hen de weg had gewezen, volgde hij hen en zag, dat zij het terrein van de buren opliepen. Met een koevoet werd een raam geforceerd, waarna het duo zich de toegang tot de woning verschafte. De man alarmeerde de politie, die het tweetal en een derde persoon, die zich in de nabije omgeving in een auto ophield aanhield.

Het drietal, afkomstig uit Litouwen en in de leeftijd van 17 (2) en 19 jaar, werd in het politiebureau in verzekering gesteld. Tijdens het verhoor bekenden zij in de woning te hebben ingebroken. De drie Litouwers moeten zich dinsdag 6 november voor de rechter (supersnelrecht) verantwoorden. De politie maakte proces-verbaal tegen de drie Litouwers op.

Bel altijd als u iets verdachts ziet

U kunt helpen het aantal woninginbraken in de wijk terug te dringen. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet of hoort. Wees alert op elke vreemde of verdachte situatie, ook al lijkt het voor u onbelangrijk. De interesse van de politie gaat vooral uit naar personen die niet in uw buurt thuishoren en opvallen door meer dan normale aandacht voor de huizen en/of de omgeving.

Preventietips

De meest voorkomende methoden die het afgelopen weekend door inbrekers zijn gebruikt, zijn het openbreken van deuren, flipperen en het afbreken van de cilinder.

Woninginbrakenteam