Kritische vragen over het Recreatieve knooppunt

Kritische vragen over het Recreatieve knooppunt

Met stijgende verbazing volg ik de discussie en de besluitvorming rond het zogenaamde recreatieve knooppunt aan het begin van de Stompwijkseweg. In de Dorpsketting houdt het CDA een warm pleidooi voor de bouw, mede omdat het midden en kleinbedrijf van Stompwijk voordelen en kansen ziet voor Stompwijkse ondernemers.

In de Leidschendammer pleit de VVD ook al voor dit knooppunt omdat en ik citeer: “het een belangrijker economische impuls voor de gemeente zal zijn “

Wat een onzin !

Hoe kan deze veredelde koffie en broodjeszaak direct in de stank van de A4 voor een economische impuls zorgen ?

Kunnen de raadsleden die voor de bouw hebben gestemd mij dit uitleggen?

Daarnaast heb ik een aantal andere vragen die, ik was op de voorlichtingsbijeenkomst van de gemeente in Stompwijk, niemand van de gemeente mij op dat moment kon beantwoorden:

1. De bouw moet hals over de kop volgend jaar zijn voltooid omdat anders geen Europese subsidie wordt verstrekt. Maar hoe en vooral wanneer (hoeveel jaar geleden ?) is deze aanvraag tot stand gekomen en had de gemeente dan niet veel eerder een doordacht plan kunnen maken?

2. Realiseert de gemeenteraad (m.u.v. Groen Links en Gemeentebelangen)  zich wel dat er nu fors wordt geïnvesteerd maar er de komende vijf jaar absoluut geen aansluiting met het zogenaamde Groene Hart mogelijk is omdat  het ontsluiten van de Driemanspolder voor recreatieve doeleinden minimaal nog vijf jaar zal duren. Of langer want het plan is al vele malen uitgesteld. Of moeten de recreanten zich langs de Stompwijkseweg en de Kostverlorenweg door het verkeer laten platdrukken? Waarom is er in dit geval niet gekozen voor een lokatie nabij de Driemanspolder.

3. De oproep voor gegadigden voor de exploitatie met een sollicitatieperiode van slechts enkele weken en de omschrijving van de functie en de pachtvoorwaarden waren zo ondoordacht opgesteld dat  er van gemeentelijke amateurisme sprake is en zeker niet- zoals de VVD het stelt- dat er hier sprake is van “ondernemersgeest“.

4. Nu opeens laat de Gemeente weten de omwonenden in het project te willen betrekken. Fijn hoor maar alles is al achter hun rug om bedisseld. Er is bovendien nog geen enkel contact geweest voor de aanleg van wandelpaden door hun terrein.

5. Het ontwerp van het paviljoen getuigt ook van grootheidswaanzin gezien de oppervlakte en het grote aantal parkeerplaatsen. En is er vanuit het paviljoen enig uitzicht op de polders en de drie molens?

Kortom: Gemeente stop dit onzinnige plan dat de gemeenschap alleen maar geld gaat kosten want het rendabel maken van het knooppunt is een zeer ongewisse zaak. En dan draait de Gemeente (met dank aan de subsidie) in de toekomst voor de kosten op.

 

Richard Kaan