Handbalverslagen

Afdeling  Handbal Stompwijk – DWS

Dames en heren, ik neem u mee terug in de tijd, zaterdagavond 17 november. Het was al vroeg donker en koud buiten. Dus als u slim was zat u op de tribune van sporthal Meerhorst, want van de spannende wedstrijd die daar werd gespeeld kreeg u het beslist weer warm!

Stompwijk 92 VS DWS is wat er op de menukaart stond. Buiten waaide de wind door de bomen en binnen floot de scheidsrechter voor het beginsignaal.

DWS had alle voorgaande wedstrijden gewonnen, en zoals misschien bekend, hebben wij alle voorgaande wedstrijden verloren. Vastbesloten om dit keer met een andere uitslag het veld te verlaten gingen wij van start. We begonnen meteen al met een voorsprong, Cynthia opende de score. Halverwege de eerste helft stond er 7-7 op het scorebord. Het team van de week zorgde voor nog meer motivatie van onze kant, de score ging eind eerste helft gelijk op, maar net voor rust lukte het DWS toch om 3 punten op ons in te lopen. Uiteindelijk gingen we met 10-12 de rust in.

In de rust een peptalk. Dit team konden we hebben! Kansen benutten! Beter verdedigen, laat de cirkel niet vrijkomen en gaan met die banaan! Vol goede moed en onder luid gejuich van het team van de week betraden we weer het veld. Nu pas echt op stoom zorgden Cynthia en Marieke ervoor dat de score 12-12 werd. Dankzij perfect keepwerk van eerst al Lindsey en nu Amanda zorgden we ervoor dat de score nog steeds gelijk op bleef gaan. De scheidsrechters hadden af en toe wel, en af en toe geen bril op. (zoals dat vaak het geval is met scheidsrechters) Demi gooide de ballen van afstand er lekker in en Cynthia heeft zelfs haar eigen leven gewaagd om maar een doelpunt te maken. Met minstens 150 km per uur ging Cynt in de break, scoorde een prachtdoelpunt en kwam vervolgens met haar gezicht tegen de voet van de keeper.  Enigszins gedesoriënteerd verliet zij het veld en wij hebben haar vervolgens de rest van de avond een keer of 100 verteld hoe de wedstrijd was afgelopen. ‘Maar had ik wel gescoord dan’? ‘Ja je had gescoord!!’  En wat voor een doelpunt, Cynthia maakte de 20-20 nadat we eerst nog met 18-20 achter hadden gestaan.

Slopende laatste minuten. Nicole maakt 21-20, we staan voor! Nog 18 seconden op de klok.. DWS offensief, toch nog balverlies..  DWS alleen op de keeper af, nog 6 seconden op de klok…  Gelijkspel of winst? Lillian kwam, Lillian zag, Lillian overwon!!!!!! Prachtredding, 21-20 voor en dan… het eindsignaal!

Zelfs de gewonde Cynt gaat uit haar dak!, (al weet ze dat later zelf niet meer!) Super blij zijn we allemaal! Eindelijk weer eens gewonnen dit gaat de goede kant op! Publiek bedankt, team van de week bedankt, balsponser bedankt, broodjessponsoren bedankt! (die broodjes hebben het gedaan!!) Volgende week wordt het nog kouder, en heel snel donker, dus ga gezellig met ons mee naar Atomium, we spelen daar om 13.00! Tot ziens op de tribune van Atomium!

Handbalmeiden dames 1

Atomium’61 DS1 – Stompwijk ’92 DS1

25 november stond de wedstrijd tegen Atomium’61 op het programma. We begonnen in Stompwijk met lekkere broodjes. Daarna gingen we op weg naar Ridderkerk. Nadat we de vorige wedstrijd eindelijk gewonnen hadden, gingen we vandaag met volle moed van start!

De wedstrijd begonnen we goed, 0-2 voor. Maar het duurde niet lang. Atomium kwam goed op gang, 4-2. Atomium liep steeds een stukje verder uit. De verdediging van ons was niet goed, waardoor de ruststand 14-9 was geworden.

We begonnen de tweede helft met de boodschap dat de verdediging veel beter moest en dat er meer naar de hoeken gekeken moest worden in de aanval. Amanda hield 2 pingels! We kwamen weer een beetje terug, 16-13. De kansen die wij kregen werden niet goed afmaakt. De verdediging ging wel iets beter dan in de eerste helft, maar het lukte ons niet om nog op voorsprong te komen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met de stand 21-16.

Over 2 weken staat Atomium thuis op het programma. Dan gaan we er weer hard tegen aan en hopen we op een betere uitslag en natuurlijk winst voor ons!

We willen de broodjessponsoren weer bedanken!

Donderdag 29 november om 19.45 uur thuis spelen we onze eerste bekerwedstrijd van dit seizoen, dus kom allemaal kijken en moedig ons aan!