De Gaanders bereiden zich voor op het ‘we staan er gekleurd op’ feest

 

Nog ruim een week en dan staat het Gaanders carnaval centraal in Gaandrië. Nu de ijsbaan achter in z’n tuin weggesmolten is, kan Prins Adrie zich weer helemaal richten op de carnaval samen met Page Sascha en Opper Thijs.

Na een geslaagde Bierstube wordt Het Blesse Paard de thuisbasis voor het carnavalsfeest.

 

Optocht en straatcarnaval zaterdag 9 februari;

Alle deelnemers moeten zich van te voren inschrijven via de site www.degaanders.nl Deelnemers krijgen een nummer toegewezen, zonder nummer geen deelname. De Gaanders optocht start in Leidschendam voor het gemeentehuis na de uitreiking van de hamer aan Prins Adrie. Let op,  geen alcohol aan boord; dit op sanctie van uitsluiting.

Deelnemers voor Leidschendam moeten om 9.30 uur verzamelen bij Scheria. Waarna gezamenlijk naar de Stoof wordt gereden. Het laagste punt van de optocht is een lamp op de Damlaan, die op ong. 3,80m. hoogte hangt. Houdt hier rekening mee!!!

Voor de start van de optocht in Stompwijk worden de deelnemers verzocht om 12.30 uur te verzamelen bij Scheria. Dit is vroeger dan gebruikelijk vanwege het jaargetijde en het straatcarnaval. Komt op tijd anders loopt de optocht vast als er deelnemers te laat komen. Bij Scheria is er een mogelijkheid om snel te eten, Ruud en José staan er met een stand.

Let op, geen alcohol aan boord dit op sanctie van uitsluiting. Op het kruispunt van de Meerlaan is er vooraf weer een Blaaskapel en na afloop van de optocht weer straatcarnaval met als middelpunt de Booming Group. Hier zal later ook de prijsuitreiking plaats vinden. De route is zoals gebruikelijk, het eindpunt van de optocht is bij Stompwijk ’92.

Gekostumeerd Bal  9 februari;

Het grote Gaanders carnavalsfeest zal om 21.00 uur van start gaan. Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar tijdens het straatcarnaval in Het Blesse Paard. Volgende week meer info hierover.

Carnavalsmis zondag 10 februari;

Om 11.00 uur zal pastoor De Bie de carnavalsmis voorgaan in de H.Laurentiuskerk. Het Gaanders Oud Prinsenkoor zal weer een breed repertoire liederen ten gehore brengen. Er zullen weer een aantal bekende liederen gezongen worden, maar ook een paar nieuwe. Dit alles onder leiding van een nieuwe dirigent.

Carnavalsconcert zondag 10 februari;

Om 15.00 uur zullen Fanfare Juliana samen met het Oud Prinsenkoor gezamenlijk een concert verzorgen in Het Blesse Paard. Aansluitend is er een live optreden van de Sound Sixties. (voor velen bekend van het goede optreden onlangs in het Dorpshuis) Entree is deze middag gratis.

 

gaanders en koomersDe Gaanders en Koomers, jong en minder jong gezamenlijk op de foto