Voorleesfestival in Stompwijk

Voorleesfestival in Stompwijk

Vrijdag 21 juni vindt op de Maerten van den Veldeschool in Stompwijk een groot Voorleesfestival plaats. Tijdens dit festival komt kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer laten zien hoe je van voorlezen iets bijzonders kunt maken. Zij gaat met peuters, kleuters en hun (groot)ouders aan de slag in verschillende voorleesvoorstellingen. Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen en kan al vanaf heel jonge leeftijd. Voorlezen is bovendien ook heel leuk om samen met je kind te doen.

Taalontwikkeling

Jonge kinderen zijn voor hun taalontwikkeling afhankelijk van wat zij om zich heen horen. Boeken zijn bij uitstek geschikt om veel taal in het leven van kinderen te brengen. Daarom is voorlezen ook zo belangrijk. Al vanaf babyleeftijd kunnen boeken een bijdrage leveren aan het aanleren van een grotere woordenschat. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen een voorsprong hebben op de basisschool. Veel, vaak en aandachtig voorlezen geeft kinderen dus een goede start voor het leven.

 

Betty Sluyzer

Kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer heeft al meer dan 100 kinderboeken op haar naam staan, ook voor de allerkleinsten. Boeken als Tijn op de fiets en De Kinderboerderij zijn echte klassiekers geworden, die door de eenvoudige taal veel peuters en kleuters aanspreken. Elk jaar komen er nieuwe leuke boeken bij. Betty Sluyzer heeft ook twee cd’s met bewegingsliedjes gemaakt, die bij de boeken horen.

 

Informatiemarkt

Tijdens het festival is er een informatiemarkt over voorlezen. De Bibliotheek aan de Vliet, Consultatiebureau Stompwijk, peuterspeelzaal ‘t Peuterparadijs en de Maerten van den Veldeschool presenteren zich hier en delen informatie en leuke hebbedingetjes uit. Betty Sluyzer verkoopt haar boeken en cd’s, er wordt voorgelezen en de kinderen kunnen kleuren en knutselen. De koffie en thee staan klaar met iets lekkers.

 

Programma

10.00-14.30 informatiemarkt bibliotheek, peuterspeelzaal, consultatiebureau,  
                    school, Betty Sluyzer boekverkoop, kleuren en knutselen, 
                    voorlezen met vertelkastje

10.00-10.45 voorleesvoorstelling Betty Sluyzer voor peuters en hun
                    (groot)ouders

11.00-12.00 voorleesvoorstelling Betty Sluyzer voor jongste kleuters en hun
                    (groot)ouders

13.30-14.30 voorleesvoorstelling Betty Sluyzer voor oudste kleuters en hun            
                    (groot)ouders