Luiten Food 75 jaar

luiten food

Dit jaar vieren wij ons 75-jarig bestaan met ondertussen de derde generatie Luiten aan het roer. Driekwart eeuw geleden stapte Leen Luiten op zijn fiets om versproducten rond te brengen voor de verkoop in regio Den Haag. Dit breidde zich al snel uit van kaas en eieren naar kippetjes en klein wild. Sindsdien is er veel veranderd in het bedrijf en de producten die worden verhandeld.

Toen de zonen Leo en Aad met dezelfde ambitieuze ondernemingsdrift het stokje overnamen van vader Leen gingen zij al snel over op het importeren van wild en gevogelte. Als een van de eersten importeerden zij traditioneel en exotisch wild van Europa tot aan Zuid Afrika en waren zij echte pioniers op dit gebied. Zo ontstond Luiten Wild en Gevogelte, nog steeds een begrip onder vele slagers en wildhandelaren.

Jan Kunz en Lennert Luiten, derde generatie Luiten, vormen nu de directie en hebben met het toevoegen van de productgroepen rund- en lamsvlees en vis & seafood een duidelijke stap gemaakt naar het totaalconcept van het huidige Luiten Food. Met meer dan 5000 producten in het assortiment en een onderscheidend aanbod in budget-, midden- en topklasse heeft Luiten Food voor iedere afnemer van wild, vlees en vis wat wils.

Luiten Food blijft inzetten op het breed scala aan wild producten dat nog steeds een drijvende kracht vormt en steeds meer populariteit geniet onder de consument. Daarnaast hebben rund, lam en vis & seafood een steeds groter aandeel binnen het bedrijf ingenomen. Met de waarden die eigen zijn voor een familiebedrijf; het persoonlijk contact, de flexibiliteit en betrouwbaarheid, is Luiten Food gekomen tot waar het nu staat.