Stompwijk ’92 heren 3 onoverwinnelijk in hotsknotsbegonia voetbal

 heren 3 2heren 3 

Afgelopen weekend deed het 3e herenelftal van Stompwijk ’92 voor de tweede keer mee aan het  jaarlijkse hotsknotsbegonia voetbaltoernooi in Zandvoort. Dit jaar waren Stompwijk 3 + friends erin geslaagd om met twee teams het toernooi aan te vangen. Inderdaad alleen aan te vangen, want gedurende het toernooi moeten er vanwege knieën, kuiten, ribben, blaren, bovenbenen en ouderdom steeds meer spelers afhaken. Maar ondank alles trokken we aan het langste eind en hebben we de felbegeerde cup mee naar Stompwijk kunnen nemen. Stompwijk 3 bleek het sterkste team van het toernooi en we wisten ons zelfs ook staande te houden tegen de verschillende Engelse teams die speciaal voor dit toernooi waren ingevlogen. Jammer dat onze kantine momenteel een bouwkeet is, want deze prijs had zeker niet misstaan in de prijzenkast van de club. 

Het voordeel van deelname met twee teams is dat we steeds met een andere samenstelling onze wedstrijden konden aanvangen. Wat bij de tegenstanders tot nog net iets meer verwarring leidde dan bij onszelf. Hierdoor zijn we ook écht allemaal winnaar van het toernooi geworden. De keerzijde van deze medaille is overigens wel dat we met het b-team ook allemaal als laatste op het toernooi geëindigd zijn, maar dat mag de pret verder niet drukken. Man of the Tournament was zondermeer Jan Zuidgeest. We hebben van Jan mogen leren dat voetbal veel meer is dan alleen de juiste dingen met de bal doen. Waarom zou je jezelf op een hotsknotsbegonia toernooi anders gedragen dan in de champions league wedstrijd? En daar heeft Jan natuurlijk groot gelijk in. Al met al kunnen we terugkijken op een mooi weekend (met minder mooi weer en natte tenten) met ons grootste succes sinds de oprichting van dit team. Knap dat we in een paar jaar tijd een team hebben kunnen bouwen dat zo’n mooie prijs in de wacht heeft weten te slepen. Dat betekent ook dat we eindelijk onze premies kunnen gaan verzilveren bij onze sponsoren Het Blesse Paard, Wereld Wonder en Printdoeken.nl. 

Speciale dank aan de vrienden van Stompwijk 3; Pim (kruk), Yorick (Gieter), Tim (bikkel), Rick (stift), Koos (pink), Martijn (op z’n nESt), Maarten (net geen penalty killer), Marvin (net geen penalty killer), Mitchell ( bij de klikspaan), Wouter (eindelijk een prijs), Rob (stofzuiger), Leander (met en zonder bril en lenzen) en bovenal Jan Zuidgeest (captain, vlagger, keeper, spits en vooral een fantastische kerel)! Top dat jullie met ons mee zijn gegaan.

Stompwijk 3