Blesruiters bouwen op Vlietland

SAMSUNG

 

Alle festiviteiten rond het 40-jarig bestaan van de Blesruiters zijn nog maar net achter de rug, of de voorbereidingen voor het volgende evenement gaan alweer van start. Over een kleine 2 weken is het weer tijd voor SGW Vlietland. Op zaterdag 29 en zondag 30 juni komen de ruiters en amazones aan de start van deze veelzijdige vorm van paardensport. Bij ‘samengestelde wedstrijden’ rijdt elke combinatie een dressuurproef, een springparcours en een spannende crosscountry.

Jammer genoeg is er geen mennen dit jaar, daarvoor waren er te weinig inschrijvingen. Maar de ruiters aarzelden niet: er komen bij elkaar meer dan 450 viervoeters aan de start.

 

Kom kijken of helpen

Voor de 10e keer zijn de wedstrijden weer in het schitterende recreatiegebied Vlietland. Ervaren bezoekers weten het al: de beste manier om de wedstrijden van dichtbij te volgen, is een rondwandeling over parcours van de cross-country. Parcoursbouwers Kees de Jong en Martin Spruijt én al hun hulptroepen hebben weer een paar mooie en uitdagende hindernissen bedacht. Vele zaterdagen in het jaar zijn ze in de schuur aan het werk geweest, en de komende 1,5 week komen alle prefab-hindernissen uit de opslag. Nieuw dit jaar zijn de Boerenwagens (zie foto) en het Rieten Dak. Ook de altijd spannende waterhindernis ontbreekt natuurlijk niet.  

Wil je niet alleen kijken, maar heb je zin om ook de handen uit de mouwen te steken? Doe dan mee als vrijwilliger. Hindernisjury’s, schrijven bij de dressuur of dierenarts, gastheer/-vrouw bij een oversteek in de cross: er is voor iedereen wel iets te doen. Daarnaast is ook de EHBO is een belangrijke schakel in het geheel. Daarom zijn we op zoek naar EHBO’ers!

Wil je helpen? Meld je dan aan via www.eventingzuidholland.nl of vrijwilligers-SGW@hotmail.nl.

 eer informatie en het programma zijn te vinden op:  www.eventingzuidholland.nl.

Lisette Muijen, tel: 06 – 53619795, e-mail: deveurse@planet.nl.