Leidschendam-Voorburg onderzoekt veiligheid

Leidschendam-Voorburg onderzoekt veiligheid

De gemeente Leidschendam-Voorburg doet onderzoek naar de leefbaarheid en veiligheid van de gemeente. Vijfduizend inwoners ontvangen binnenkort een brief met de uitnodiging een aantal vragen te beantwoorden over onder andere hun veiligheidsbeleving en een oordeel over de leefbaarheid van hun woonbuurt. Vragen als: Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie?

Dit onderzoek, de zogeheten Veiligheidsmonitor 2013, is een periodiek onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en dergelijke. Het vindt op gemeentelijk en op landelijk niveau plaats.

Hoge deelname

De resultaten van het tweejaarlijkse onderzoek zijn in maart 2014 bekend. Hiermee kan de gemeente haar veiligheidsbeleid beter afstemmen op de wensen en ervaringen van haar inwoners. I&O Research voert het onderzoek uit in nauwe samenwerking met het Centraal Bureau van de Statistiek. Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging van I&O Research om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen op internet.

Het is voor de gemeente belangrijk dat veel inwoners hun mening geven. Want alleen bij een hoge deelname ontstaat een goed beeld van de huidige veiligheidssituatie