Open Monumentendag op 14 september

open monumentendag

Speciale activiteit voor senioren tijdens Open Monumentendag op 14 september

Gecombineerde bus-boottocht naar monumenten

Tijdens de Open Monumentendag op 14 september heeft de organisatie – i.s.m. de vrijwilligers van Woej busvervoer – speciaal voor senioren  een gecombineerde monumententocht samengesteld met bus en ‘trekschuit ‘ De Hadrianus.  De tochten zijn gepland  van 11.00 tot 15.30 uur.  Een kaartje kost slechts € 5,– en men krijgt daarbij bovendien een vers lunchpakket.  

In deze aantrekkelijke monumententoer is een bezoek aan vier bijzondere monumenten opgenomen, te weten het Huygensmuseum Hofwijck, de edelsmederij aan het  Westeinde 6  in Voorburg (Casa Nuova, een monument dat ook op de eerste verdieping te bezichtigen is),  de Laurentiuskerk in Stompwijk en de voormalige scheepswerf Van Ravesteijn in Leidschendam.  Tijdens de vaartocht met  “De Hadrianus”  geniet men natuurlijk volop van de talrijke monumenten aan de Vliet en  bovendien van de fraaie Historische Vloot, die vanwege de Vlietdagen z’n opwachting in Leidschendam-Voorburg maakt. Deelnemers kunnen opstappen bij WDC De Groene Loper , WDC Oranjehoek,  de parkeerplaats bij De Schuitejager  of bij WDC De Plint.

Reserveren

Tot en met 30 augustus kan men zich elke werkdag tussen 09.00 uur en 11.00 uur aanmelden op telefoonnummer 070 363929 van  ‘Woej Centrale Busvervoer’, met vermelding waar men wil opstappen.  De rondtoer is bestemd voor senioren die nog goed ter been zijn en geen extra hulp nodig hebben bij het in en uitstappen.

De Open Monumentendag 2013 wordt mede mogelijk gemaakt met een subsidie van de gemeente Leidschendam-Voorburg.