Van Fietstraining tot App

app

Van Fietstraining tot App

Een nieuwe rage in Stompwijk en wijde omgeving. Misschien hebben jullie ze al gezien, mensen die een foto staan te maken met hun pink ervoor. Dat lijkt gek, maar is niet zomaar. Het maakt onderdeel uit van een nieuw spel (app) voor op de smartphone of tablet. PictureCheck.

Het is uitgebracht door een groep van 12 schaats- en wielervrienden, waaronder 5 Stompwijkers en ontstond tijdens trainingen. Het begon bij een groepje schaatsers. Om elkaar te stimuleren tijdens trainingen schreven ze onderling wedstrijdjes uit via Whatsapp: maak een foto van een vlieger op het strand, een lammetje in de wei, enzovoort. De persoon die zo’n foto het eerst stuurde had gewonnen. Maar binnen twee weken deden er honderd mensen mee. Toen bedachten we dat dit voor veel meer mensen een leuk spel zou zijn en het misschien wel een nieuwe app kon worden. We zijn toen met z’n 12en bij elkaar gaan zitten om dit idee uit te werken. Niemand van ons kan programmeren, dus daar hebben we een professionele app-ontwikkelaar voor ingeschakeld. Op 10 oktober is het spel uitgekomen en natuurlijk zijn we erg trots dat het gelukt is.

PictureCheck is heel simpel om te spelen, maar vraagt wel wat van de spelers: humor, strategisch inzicht, creativiteit, snelheid, maar ook geduld. De bedoeling is dat iemand een onderwerp verzint en de eerste die daar een foto van maakt verdient punten (pinky’s). Maar hoe langer het duurt, hoe meer pinky’s. En soms moet je zelfs een beetje creatief zijn. Tijdens de testfase vroeg iemand om groene bananen. Eerst kwam er een foto binnen van groengele bananen. Die werd afgekeurd. Toen heeft die persoon een blik groene verf over die bananen uitgegoten. Dat is goedgekeurd, via het principe: meeste stemmen gelden.

Als je een foto maakt voor PictureCheck moet je trouwens altijd je eigen pink ook op de foto zetten. Zo weet iedereen dat de foto niet van Google komt of zo.

Dus zie je ineens iemand van z’n fiets springen om een foto te maken van een molen, terwijl hij zijn pink voor zijn smartphone houdt, dan weet je: die verdient pinky’s met PictureCheck. Veel Stompwijkers spelen het al, dus misschien is het leuk om met dit spelletje mee te spelen.

Wil je het ook eens spelen, dan kun je de app gratis downloaden. Kijk daarvoor op www.PictureCheck.info of scan de QR-code hiernaast.

 

Annemarie van Haestregt, Joost Juffermans, Cees Juffermans, Martijn van Es en Arno van Rijn