Toerclub Stompwijk

Toerclub Stompwijk

De weersvooruitzichten waren zondag niet bemoedigend. De buienradar voorspelde tussen 09.00 uur en 10.00 uur een overtrekkend regenfront vanuit het westen. Bij vertrek thuis was het nog droog, dus hopelijk zou het, zoals zo vaak, meevallen. Bij de sporthal aangekomen bleek, naast het weer, ook de concurrentie van Vaderdag en de wielerdag in Zoeterwoude. De A1 stond er met 5 renners. Alleen de A2 (9) en zeker de A3 had een grote groep (naar schatting ca. 17). De B vertrok met z’n 5-en (4 mannen/1 vrouw) richting De Zilk. De route ging via Voorschoten en Leiden. In de Stevenshof, bij station De Vink, aangekomen bleek de juistheid van de buienradar: het voorspelde regenfront barstte in volle hevigheid los. Gelukkig konden we daar onder het spoorviaduct schuilen. Toen de regen even minderde keerde Nico om naar huis. Wij hebben nog een bui af staan wachten en besloten de rest van de regenperiode te weerstaan door de koffiestop in de Stevenshof (bij Hans thuis) te houden. We hadden geluk, naast de koffie was er ook gebak vanwege Vaderdag. Om ca. 10.15 uur was het echt droog geworden waarna we nog een leuk rondje door de duinen hebben gereden. Op de terugweg kwam ik in Voorschoten de A3 groep tegen, zij waren nog op volle sterkte. Thuis aangekomen stond er toch nog 60 km op de teller.

Hans Heemskerk

Verrassingstocht!

toerclub 1

Ja, een verrassende tocht werd het zeker, al was het alleen al verrassend wat de koffietent betrof!

toerclub 2

Met zijn 10en (2 heren en 8 dames) reden we de pijlen achterna van de 11-Dorpentocht, wel zo makkelijk en nog steeds mooi, ook in dit jaargetijde! Ook de C2 (5) reed nagenoeg dezelfde route. Het was een grijze dag, bewolkt en kans op een bui volgens de Buienradar, maar het bleef voorlopig bij een miezerig buitje. Het tempo werd wat aangepast, want de koffietent ging om 10 uur pas open. Het laatste stukje volgden we Fried en Henk, want die wisten waar het was. Al lopend (wandelgebied) over de keitjes begon het ineens donker te worden en ja hoor, de bui barstte los. Het was even zoeken naar de ingang die helemaal verscholen zat in het groen, maar de uitbater kwam ons al tegemoet. We waren aanbeland bij Theehuis “de Theetuin” in Schipluiden, wat ondergebracht is een antiekwinkel. Te midden van oude meesters, antieke stoelen en kasten, lampen, klokken en andere oude spullen, waanden we ons in een heel andere wereld. Wij  toerclub 3wachtten even tot er 15 stoelen van overal vandaan gehaald werden. Dat zit niet verkeerd op het stoffen pluche! Het paste maar net aan in het kleine kamertje. In het piepkleine keukentje ging hij gauw de koffie zetten. Naar buiten kijkend, waar het nog steeds plensde, zaten wij goed onder de warmtelamp! Ondertussen keken wij onze ogen uit en kon Alie het niet laten om een hoed op het hoofd van een groot heilig-kerkbeeld te zetten. Hij keek haar zo doordringend aan! Inmiddels was de koffie klaar en was ook al doorgesproken wie er volgende week mee fietsen met de goede doelen Rabo-sponsortocht. Na een uur vertrokken we pas weer, terwijl het nu iets minder hard regende, richting ‘t Woudt, Rijswijk en langs de Vliet, waar gelukkig de regenjassen weer uit konden. In Stompwijk haakte de een na de ander om half 1 af en stond er ruim 55 km. op de teller erbij. Ondanks de regen was het toch weer een leuke en gezellige fietstocht geworden.

Volgende week verzamelt de C iets voor 9 uur bij de sporthal en kiezen dan voor de 40 of 60 km. route. Mogelijkheden genoeg, er is wel keuze uit 374 goede doelen!

Annie van Rijn

Ook de B rijdt aanstaande zondag de Rabosponsortocht. Voor de A-groepen staat om 8.30u het Kopje van Bloemendaal op de kalender voor een rit van 100km. Maar ook zij kunnen natuurlijk de Rabo-tocht rijden.