Koningsdag 2016 (bij slecht weer in de sporthal)

Op Koningsdag starten we om half 10 met de optocht vanaf Elmeco (Dr. v Noortstraat 5), de fanfare ‘Harpe Davids’ uit Zoetermeer zal tijdens de optocht de muziek verzorgen. Vorig jaar waren zij er bij de lampionoptocht op 5 mei ook bij en toen speelden zij hele swingende muziek dus het is zeker de moeite waard om hier naar te komen luisteren. Het thema dit jaar is ‘het Wilde Westen’, alle stalen rossen, cowboys en indianen vragen wij om aan te sluiten bij de optocht. Aan de mooist versierde fietsen of karren zal de jury een prijs toekennen.

De aubade wordt om 10 uur op het kerkplein gehouden met onze eigen fanfare Juliana. Ieder jaar vraagt de SOS een BS’er oftewel een Bekende Stompwijker om de vlag te hijsen, dit jaar is de keuze gevallen op Anneke van Bemmelen. Zij is een zeer Bekende Stompwijker vanwege haar vele activiteiten als vrijwilligster in ons dorp. Bij haar ben je aan het goede adres voor knutselactiviteiten voor de jeugd maar ook voor klaverjasavonden voor de iets ouderen en nog veel meer. Na de aubade gaat de optocht naar het sportpark waar de spelletjes klaar staan voor het spelcircus zodat iedereen hier veel plezier aan kan beleven. De ochtend wordt afgesloten met de Oranjelunch waarvoor we iedereen van harte willen uitnodigen, schuif dus gezellig aan zodat je niets van het middagprogramma hoeft te missen.

Rodeorijders gezocht

In de middag kan iedereen laten zien hoe goed hij of zij is in het bedwingen van een wilde stier. Er zal een flinke wilde stiAfbeelding2er klaar staan met daar omheen natuurlijk een groot zacht kussen. Vanaf half 2 kun je je aanmelden voor deze spectaculaire wedstrijd, om 2 uur barst vervolgens de strijd los. We zijn benieuwd wie hier als winnaar uit de strijd zal komen en voor deze persoon hebben we een mooie prijs in petto. Ook zal er een voetbalwedstrijd in Western kleding worden gehouden met bijpassende muziek. Het Oranjecafé sluit deze dag af, onder het genot van een drankje en gezellige muziek feesten we nog even verder.

Weersvoorspelling

De afgelopen jaren hebben we vaak heel mooi weer gehad op Koningsdag, dit jaar echter is het nog erg fris en zijn de voorspellingen een stuk minder. We bekijken op de dag zelf of de activiteiten binnen of buiten plaats zullen vinden, als we naar binnen gaan dan moet iedereen uiteraard de schoenen uit doen dus houdt hier alvast rekening mee. Hieronder volgt een samenvatting van het programma:

09.30 uur     Optocht in het Wilde Westen thema vanaf Elmeco
10.00 uur     Aubade op het kerkplein met fanfare Juliana
10.30 uur     Kinderspelcircus op Sportpark de Meerhorst
12.15 uur     Oranjelunch (gratis)
14.00 uur     Rodeo stier wedstrijd
Verkleed Western voetbalwedstrijd
15.30 uur     Oranjecafé met muziek

Op facebook zijn wij te vinden onder www.facebook.com/OranjefeestenStompwijk

Stichting Oranjefeesten Stompwijk