Leven in de Brouwerij, (H)eerlijke Lentemarkt

op het Dorpsplein in Zoeterwoude

Er werd al in het Leids Nieuwsblad vermeld dat de Wereldwinkel Zoeterwoude een activiteit op het Dorpsplein gaat organiseren. Op zaterdag 14 mei a.s. (fairtrade dag) is het zover en zal de “(H)eerlijke Lentemarkt” gehouden worden van 10.30 uur tot 15.00 uur op het Dorpsplein. Op de markt treft de bezoeker een mix van eerlijke handel, streekproducten en aaibare (pasgeboren) dieren aan.

Vandaar dat de markt de titel “(H)eerlijke lLntemarkt” is meegegeven. De wereldwinkel zal er met een kraam staan en tevens een magazijnverkoop houden. Er zal een kraam zijn voor de verkoop van kaas, een kraam voor groenten en/of fruit, een stand van Unicef, een stand met de verkoop van healthy seas sokken (gemaakt van gerecyclede visnetten) en ook Swetterhage en Het Graalhuis doen mee. Verder is er een kraam van de afvalklankbordgroep van onze gemeente en Zoeterwoude Duurzaam 2030.

Wellicht sluiten nog andere partijen aan. Vanaf 11.00 uur zal een djembéband een demonstratie geven. Degenen die altijd al eens hebben willen ervaren hoe het is om zélf te trommelen op een djembé, kunnen meedoen aan de workshop. Er is vanaf 12.30 uur accordeonmuziek en vanaf 13.30 uur zal Mankracht 6 optreden.

De Wereldwinkel houdt een loterij voor jong en oud en voor de kleintjes zijn er jonge geitjes en aaibare konijntjes.

Iedereen is van harte uitgenodigd om dit lentefeest mee te vieren.

Wereldwinkel Zoeterwoude,

Ingrid Windmeijer, Marijke Zekveld en Joke van Haastert

Voor meer info: Joke van Haastert 06-21204243