Stompwijkse badgasten zwemmen in het Hofbad te Ypenburg

Afgelopen zondagmiddag stond de laatste regio wedstrijd van dit seizoen op het programma. Jelsie van Ruijven mocht eerst de 200 m wisselslag zwemmen. Een afstand die Jelsie erg graag zwemt en waar ze ook heel sterk op is. Jelsie had een flinke blessure aan haar enkel dus de mooie tijden die we van haar gewend zijn zaten er vandaag niet in. Jelsie zwom deze afstand iets boven haar tijd, maar wist toch ondanks haar enkel blessure op een mooie derde plaats te eindigen. Daarna was Bart Pardon aan de beurt. Bart mocht als eerste de 100 m schoolslag zwemmen. Dit is zijn favoriete afstand en slag. Na een mooie start en juiste onderwaterfase zwom Bart een mooie tijd met een PR en eindigde op een derde plaats.

Vervolgens ging Jelsie de 100 m rugslag zwemmen ook op deze afstand zwom Jelsie een nette tijd, goed voor een bronzen medaille.

Bijna aan het einde van het programma was het weer de beurt aan Bart. Bart zwom de 200 m wissel. Met een PR van maar liefst 13 sec wist Bart ook hier een derde plaats te behalen.

De prijzenkasten in Stompwijk zijn dit weekend dus weer goed aangevuld met medailles.

Hilde Pardon