Nieuwsbrief Kulturhus nr. 2, 30 augustus 2017

Beste omwonenden van het nieuwe Kulturhus,

In de vorige nieuwsbrief hebben wij u geïnformeerd over de funderingsmethodiek van het Kulturhus en de sloop van het bestaande kleutergebouw. Plan was om tijdens de zomervakantie van de school de sloop van het kleutergebouw uit te voeren. De aantrekkende bouw zorgt voor schaarste. Het contracteren van een sloopaannemer en astbestsaneerder bleek daardoor lastiger dan vooraf voorzien. Hierdoor kon ook de sloop niet starten.  Maar misschien heeft u al gezien dat er wel alvast bouwhekken zijn geplaatst. Ook is aan de achterkant van de school de tijdelijke speelplaats aangelegd, zijn speeltoestellen verplaatst en is een tijdelijke fietsenstalling gemaakt.

Schouw panden die grenzen aan de bouwplaats:
Voor de panden die grenzen aan de bouwplaats  wordt deze week of begin komende week een zogenaamde schouw uitgevoerd. De bewoners die het betreft hebben hierover intussen een brief ontvangen. De schouw is bedoeld om de huidige staat van de huizen in kaart te brengen, zodat eventuele bij de sloop of tijdens de bouw veroorzaakte schade correct kan worden afgewikkeld.

Asbestsanering en sloop kleutergebouw:
In de eerste week van september wordt de bouwplaats ingericht en vindt de asbestsanering van het kleutergebouw door een gespecialiseerd bedrijf plaats. Dit heeft geen consequenties voor de omgeving. Aansluitend wordt gestart met de sloop, dit zal enkele dagen duren.

Slopersbedrijf Jan van der Krogt uit Leidschendam voert de werkzaamheden uit en zal er alles aan doen om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

Fundering:
Zoals in de eerste nieuwsbrief al werd aangegeven is definitief gekozen voor het trillingvrij boren van de funderingspalen. Deze methode levert geen gevaar op voor schade aan aangrenzende bebouwing. Na de sloop van het kleutergebouw wordt zo snel mogelijk begonnen met de funderingswerkzaamheden.

Parkeren en stremming Dr. Van Noortstraat:
Zoals afgesproken doen we ons uiterste best om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Transporten moeten wel bij het bouwterrein kunnen komen en de Dr. Van Noortstraat is smal. Er zal dus soms even met zwaar transport “gestoken” moeten worden, waardoor passerend verkeer heel even moet wachten.

Daarnaast is afgesproken dat er zomin mogelijk wordt geparkeerd op het Kerkplein. Er mag uiteraard wél gebruik gemaakt worden van de ca. 4 parkeerplaatsen die direct tegen het Hazepad aanliggen, deze zijn openbaar parkeerterrein en eigendom van de gemeente.

Planning:
Hoewel we dus iets later dan gepland kunnen starten met de asbestsanering en sloop hopen we toch snel daarna te kunnen starten met de werkelijke bouw van het Kulturhus en doen we ons uiterste best om toch einde eerste kwartaal 2018 op te leveren. Afhankelijk van de ontwikkelingen in de bouw kan dit echter mogelijk uitlopen tot in het tweede kwartaal.

Vragen en klachten:
Voor vragen en klachten kunt u voorlopig terecht bij Kees Meijnen.
Zodra de feitelijke bouw start is er regelmatig een uitvoerder/terreinconciërge beschikbaar die vragen kan beantwoorden.

Hierover informeren wij u graag in een volgende nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,
Slimscholenbouwen B.V.
Kees Meijnen
T: 06-49402001
E: kees@slimscholenbouwen.nl