Reactie Rijnland nav onderhoud fietspad oosteinde.

Geachte heer van Boheemen,

Ik heb uw melding over het fietspad langs de N206 bekeken en ben het met u eens dat de situatie te plaatse niet ideaal is. Het is allemaal erg krap met afritten en de weg en het fietspad ligt erg dicht op het water en de autoweg. Deze situatie is historisch zo gegroeid en zowel bij ons als de provincie bekend. Versmalling van de watergang is ongewenst, omdat dit direct invloed heeft op de afvoercapaciteit van het water.

De provincie is wegbeheerder en zij zijn daarmee ook bevoegd gezag als het gaat om aanpassing van het fietspad. Het waterschap is bevoegd gezag als het gaat om de watergangen, de waterkering en het doorstroom profiel. Mocht de provincie plannen hebben het fietspad aan te passen dan zullen zij bij ons vergunning aan moeten vragen, omdat er dan gewerkt gaat worden in de waterkering. U zult begrijpen dat werken in de waterkering i.v.m. waterveiligheid met de nodige beperkingen gepaard gaat.

Wat betreft uw vraag over wie verantwoordelijk is voor de beschoeiing en het talud, kan ik u zeggen dat dit volgens onze legger de provincie is.

Met vriendelijke groet

Marcel Betgen

Gebiedscoördinator

Marcel.Betgen@rijnland.net

 

Hoogheemraadschap van Rijnland

Archimedesweg 1, 2333 CM Leiden

Postbus 156, 2300 AD Leiden

www.rijnland.net

Verzoek afhandeling incidentmelding 2017-005460, 

Beste collega,

Graag onderstaande zaak behandelen en de afhandeling terugmailen aan loket@rijnland.net. De melder graag binnen de einddatum van de servicenorm over de afhandeling berichten.

Zaakgegevens:

Zaaknummer: 2017-005460

Einddatum servicenorm: 27-08-2017

 

Meldergegevens:

Y van Boeheemen

namens Adviesraad Stompwijk

Adres 0

0000AA Stompwijk

E-mail: adviesraad-stompwijk@outlook.com

Meldinggegevens:

Omschrijving: De slechte kwaliteit van de beschoeiing van het fietspad langs de N206 t.h.v. van Stompwijk richting Zoeterwoude. Dit fietspad maakt deel uit van het belangrijke fietsroute netwerk in onze regio. Dit fietspad is deels geasfalteerd (Zoeterwoudse deel) en deels betegeld (Stompwijkse deel aan het Oosteinde). Het geasfalteerde deel is destijds verbreed en daardoor naar onze mening veel veiliger geworden. Echter aan het betegelde deel van het fietspad is met de renovatie niets gedaan. Van fietsgebruikers krijgen wij zorgwekkende signalen: grote plassen in tijde van regen op het fietspad, te smal en slecht onderhouden wegdek. Vele gesprekken en mailwisselingen die wij hebben gevoerd met de Provincie, hebben niet geleid tot het constructief opkappen en mogelijkerwijs verbreden van het fietspad. De Provincie voert het argument aan dat de ruimte gewoonweg ontbreekt om dit fietspad aan de hiervoor geldende richtlijnen te laten voldoen. Aangezien de beschoeiing van dit fietspad erg is verouderd, dreigt het fietspad meer en meer richting de waterkant verzakken. Het Hoogheemraadschap Rijnland is verantwoordelijk voor de watergang en de kademuur/beschoeiing van dit fietspad. Kunt u ons informeren wanneer deze schoeiing wordt gerenoveerd?. Wellicht schept dit een mogelijkheid om “werk met werk” te maken en ook dit fietspad op te knappen en te verbreden, zodat de verkeersveiligheid van al het langzame verkeer wordt verbeterd. EW: Adres gegevens opgevraagd per mail