Gezocht:

Met spoed gezocht een buitenplek voor 2 zusjes. Beide zijn zo’n 4 maanden oud en al gesteriliseerd. Dit is een mooie leeftijd waarop zij nog goed wennen aan een nieuwe plek en niet door zullen trekken. Zij zijn al gewend om bijgevoerd te worden, maar kunnen door het drukke verkeer niet terug naar de vindplek.

Heeft u plekje voor deze lieverds als muizenvanger? Laat het ons weten via gouda@dierenbescherming.nl of Trees van Velzen: 06—42 33 21 51.

Omdat dit bericht wat vragen oproept, hierbij een extra uitleg.

Deze kittens verblijven niet in het asiel. Dit verzoek is afkomstig van de werkgroep zwerfkatten van de Dierenbescherming. Deze kittens zijn heel erg bang omdat zij tijdens de belangrijke ontwikkelfase niet aan mensen hebben kunnen wennen. Onze expertise op gebied van kattengedrag en jarenlange ervaring hebben ons geleerd dat het in het belang van de dieren een betere oplossing is om ze op een buitenplek, zoals een boerderij, te plaatsen waar ze gevoerd worden dan ze aan een lange socialisatie periode te onderwerpen die met veel stress gepaard gaat. Op een buitenplek hebben deze dieren de kans om hun natuurlijke gedrag te uiten en tijdens de kou zijn katten heel behendig in het vinden van een warme schuilplaats. Als we hier niet 100% van overtuigd waren dan zouden we hier uiteraard niet voor kiezen. Dierenwelzijn staat altijd voorop!