Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond voor de A-groepen de clubrit naar Vinkeveen op het programma. De B ging naar Honselersdijk en de C naar Wateringen. Om half 9 stonden zo’n 52 fietsers aan de start voor deze mooie routes.
De A1 vertrok met 9 man als eerste richting Zoeterwoude. Het werd een waterrijke route, waarbij we niet alleen de Vinkeveense plassen doorkruisten, maar ook diverse riviertjes volgden om de bestemming te bereiken. Vanaf Nieuwveen was dat eerst de Amstel. Daar staken we over naar de Waver die bij Stokkelaarsbrug overging in de Winkel. Het waren leuke, veelal slingerende wegen die opvallend rustig waren. Het gebrek aan zon hield blijkbaar velen thuis op deze zondagochtend. Vlak voor de koffietent sloten we aan bij de A3 en ook de A2 was net aangekomen bij De Schans, zodat het direct volle bak was. De bediening had het even lastig met deze hausse aan bestellingen, maar even later was toch iedereen voorzien. Omdat we al aan ruim 60km zaten kozen we voor de terugweg voor weinig omwegen, maar gaf een lekke band nog wel wat vertraging. Zo was het rond kwart voor 1 dat we na bijna 110km terug in Stompwijk waren.
Arno van Rijn

We vertrokken met 10 man van de A2 bij een matige noordwestenwind helemaal naar Vinkeveen. Het was bewolkt en de zon zou in de loop van de ochtend gaan schijnen wat uiteindelijk de hele dag niet gebeurde. We gingen vanochtend via De Meije en De Woerdense Verlaat door het mooiste deel van het Groene Hart. Uiteindelijk belandden we in Nieuwer Ter Aa, een dorp je ten westen van autosnelweg A2, waar je alleen langs dezelfde weg weer uit kan. Door het heiige weer zag je rond Vinkeveen niets anders dan weiland en enkele kerktorens aan de horizon. Toch wel bijzonder. Op de terugweg stonden sommige slootkanten vol met bloeiende gele lissen. Via Zevenhoven door Hazerswoude en de Bent gingen we richting Stompwijk. Daar waren we rond 1 uur na 106 km te hebben gefietst.
Sjaak Hoogweg

De C1 groep
We zullen het vandaag maar niet over het weer hebben, het is zo afgezaagd…. telkens die kou en die wind.. Dat worden we wel eens zat! Met onze groep van 10, reden we, nu met Peter op kop (vandaag de enige man) naar de koffietent De Bonte Haas in Wateringen. Om een beetje aan de kilometers te komen via Zoetermeer naar Nootdorp, Delft en Rijswijk en een ommetje door Wateringen waar we nog niet eerder geweest waren. Als eerste gasten kwamen we bij de koffie aan en konden ons lekker opwarmen bij de kachel. Voor de terug route ook weer door Rijswijk en over de fietsbrug om aan de overkant van de Vliet verder te gaan. Het weer lokte niet zo voor ommetjes dus waren we rond 11.45u allemaal wel thuis met ruim 45 km.
Annie van Rijn

C2
De C2 vertrok met 7 fietsers en het was goed fietsweer, alhoewel het de hele ochtend bewolkt bleef en de koude zeewind ook pittig aanwezig was. Via het Westerpark richting Pijnacker en Delfgauw. Wij fietsten toen tussen Delft en het recreatiegebied Midden Delfland door, naar Schipluiden en Het Woud. Wij kwamen even na 10.00 uur met 32 km aan bij de Bonte Haas in Wateringen. Het was er druk met fietsers en lopers. We werden vriendelijk en vlot geholpen.  De terug reis ging richting Rijswijk, Sion en het Haantje. Daar koos de captain voor Het Delfts Hout en Nootdorp om de wind te ‘breken’. Via de Stompwijkseweg het laatste stukje naar huis en daar werd om 11.50 uur 52 km geklokt. Het verslag is namens Fried.
Groet, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag 26 mei gaan de A en B naar De Loet bij Lekkerkerk. Voor de C-groepen staat Leimuiden op het programma. We vertrekken weer om 8.30u vanaf het Klaverblad.