27 mei: Inloop- en informatieavond Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg:


Denkt u met ons mee over gemeentelijk Uitvoeringsprogramma Duurzaamheid?

Op maandag 27 mei organiseert de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg een inloop- en informatieavond over het gemeentelijk Uitvoeringsprogramma Duurzaamheid. Stichting Duurzaam wil graag een goede reactie geven op dit uitvoeringsprogramma en ook aanvullende acties voorstellen. Maar daar hebben we wel de inbreng van onze eigen inwoners voor nodig.
Daarom nodigen we u uit voor deze informatieavond die zal plaatsvinden op 27 mei 20 uur, in wijkcentrum de Groene Loper (in de Rode Zaal). Voor koffie/thee wordt gezorgd.

Tijdens deze avond krijgt u een aantal korte presentaties op duurzaamheidsthema’s, zodat u een beeld krijgt wat er in het uitvoeringsprogramma staat en waar de Stichting Duurzaam zelf mee bezig is. Na de pauze kunt u uw eigen ideeën inbrengen en met ons van gedachten wisselen over wat er nog meer mogelijk is op het gebied van duurzaamheid in onze gemeente. Denkt u met ons mee? Uw ideeën verwerken wij in onze reactie op het Uitvoeringsprogramma.

Uitvoeringsprogramma Duurzaamheid
Het concept-uitvoeringsprogramma is op 30 maart gepubliceerd. Hierin staan alle acties die de gemeente wil uitvoeren om de duurzaamheid van en in onze gemeente te vergroten. Het programma is in de Gemeenteraad gepresenteerd. De komende maanden vinden gesprekken plaats met maatschappelijke organisaties, waaronder Stichting Duurzaam. Op tot een goede inhoudelijke en maatschappelijk gedragen inbrengt te komen, wil Stichting Duurzaam graag de inbreng van onze inwoners kunnen meenemen. Het concept-Uitvoeringsprogramma kunt u vinden op www.lv.nl of aanvragen via de Stichting Duurzaam (marjanvangiezen@icloud.com).

Over de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg
Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg werkt sinds 1996 samen met bewoners, gemeente en andere organisaties aan een duurzaam Leidschendam-Voorburg. We zijn een platform dat inwoners van Leidschendam-Voorburg met elkaar in contact brengt, stimuleert en faciliteert als het gaat om duurzame plannen voor de eigen leefomgeving.

Duurzaamheidsmarkt 15 juni 2019

Op 15 juni 2019 organiseert de gemeente Leidschendam-Voorburg een Duurzaamheidsmarkt in het oude Raadhuis te Leidschendam. Stichting Duurzaam werkt samen met de gemeente aan een mooie en natuurlijk duurzame invulling. Tijdens deze Duurzaamheidsmarkt kunnen inwoners allerlei informatie krijgen over klimaatadaptatie, duurzaam wonen, duurzame energie, duurzame mobiliteit en afval. Onze stichting zal hier met een eigen kraam staan om informatie te geven over activiteiten in de wijken, activiteiten die de Stichting zelf organiseert en wat wij kunnen doen om duurzame initiatieven te faciliteren. Ons centrale thema tijdens deze Duurzaamheidsmarkt is ‘duurzaam verbinden’: hoe kunnen wij u en hoe kunnen we elkaar helpen bij duurzame initiatieven? Zo zal de Fietsersbond een presentatie geven over haar activiteiten en zal het inwonerscollectief Zon op LV een presentatie geven over het recent getekende akkoord met de gemeente over het plaatsen van collectieve zonnepanelen. Verder is er informatie over hoe in uw wijk een duurzaam initiatief op te pakken, bijvoorbeeld op het gebied van duurzame energie.

Graag willen we duurzame initiatieven aan elkaar knopen en inwoners ondersteunen om samen zaken op te pakken! Kom dus vooral naar de Duurzaamheidsmarkt op 15 juni, neem uw kinderen mee en zoek onze kraam op!

Voor meer info: Will Kranenburg, kranenburg@kpnplanet.nl

Stadstuin Rusthout

De verbouwing van de boerderij van Stadstuin Rusthout is nog volop bezig, maar er is genoeg te zien buiten op het terrein. Ga gerust eens kijken! Ook zoekt men nog vrijwilligers. Dat het leuk en lonend werk is bewijst wel het feit dat penningmeester Chris Bransz met Koningsdag een lintje heeft gekregen voor onder andere zijn werk als vrijwilliger bij Stadstuin Rusthout! Gefeliciteerd namens stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg!

Voor meer info, zie www.stadstuinrusthout.nl

Kookworkshop in Stadstuin Rusthout

In het naar zal er in de Stadstuin een aantal biologische kookworkshops worden gegeven. Hier leert u hoe u met koken uw ecologische voetafdruk kunt verkleinen. Er zal aandacht worden besteed aan vegetarische menu’s, koken met seizoensgroenten en veganistisch koken. Nadere informatie volgt, maar hebt u interesse, neem dan contact op met Will Kranenburg, kranenburg@kpnplanet.nl

Open Tuinendag 2019

Ook dit jaar organiseert de afdeling Leidschemdam van Groei en Bloei weer een Open Tuinendag, op 15 juni 2019. Deze vindt plaats in het kader van de Nationale Tuinweek, 8-16 juni 2019. De meeste tuinen bevinden zich in de wijk Park Leewenberg. De tuinen zijn open van 10-16 uur. Voor meer info, zie www.leidschendam.groei.nl

Altijd al meer willen weten over ecologisch tuinieren?

Luister dan op zaterdagochtend, even na de klok van 11 uur, naar Radio Midvliet! Jan Blokland, voorzitter van Groei & Bloei, afdeling Leidschendam (en lid van onze Stichting Duurzaam) neemt elke zaterdagochtend tot aan de zomervakantie één onderdeel van ecologisch tuinieren onder de loep. Stem dus af op Radio Midvliet voor deze gratis cursus ecologisch tuinieren!

Actieplan 2019

Natuurlijk hebben we nog veel meer activiteiten in petto dan hier vermeld. We hebben een Actieplan 2019 opgesteld, met al onze plannen. Natuurlijk is er altijd ruimte voor een activiteit erbij, dus als u suggesties hebt of u zoekt onze hulp bij uw activiteit, laat het ons weten.

Wilt u ons Actieplan ontvangen? Een mailtje naar marjanvangiezen@icloud.com en ik stuur het u toe.

De Duurzame Flits

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten of hebt u een vraag of suggestie, mail het ons en meld u aan voor de Duurzame Flits. Wij houden u graag geïnformeerd over onze activiteiten! Onze contactgegevens vindt u bovenaan deze Duurzame Flits. U vindt ons ook op de website en op Facebook. Graag tot ziens dus!

Marjan van Giezen

Voorzitter Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg