Marathon schaatsen

Afgelopen dinsdag 17 dec. was op de buitenbaan van FlevOnice een wedstrijd voor de beloften heren. Aanvankelijk stonden 16 ronden van 2.5 km op het wedstrijd schema. Echter de ijsomstandigheden waren dusdanig dat de wedstrijd werd ingekort naar 12 ronden. 30 km voor de boeg dus. Bij de eerder die avond gehouden master wedstrijden kwam de regen met bakken naar beneden. Maar bij 10 a 12 graden boven nul is dat geen probleem.
Bij start van de beloften was het nagenoeg droog. Het werd de snelste marathon ooit op FlevOnice. Door het laagje water was het ijs spiegelglad. Ronden van 3.50 minuten is zeer snel. Na vele speldenprikken reden In de zevende ronden drie rijders weg. De drie werkten goed samen en wisten gedurende 6 ronden nipt uit de greep van het peloton te blijven. Voorwaar een prestatie van formaat. Kees Heemskerk uit Warmond en rijdend voor Groenehartsport won met enkele centimeters voor Jurrian Haasjes en Joran Verkerk.

Volgende wedstrijden zijn op Nieuwjaarsdag het gaat dan om het Nederlands kampioenschap. De wedstrijden zijn op de IJsbaan Twente in Enschede.
Start om 13.00 uur met de masters,14.15 uur beloften heren, 16.00 topdivisie dames en 17.30 uur topdivisie heren. U kunt de wedstrijden volgen op TV